GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τασούλας: Φοβάμαι ότι ο Ερντογάν έχει ήδη στείλει στρατό στη Λιβύη

Στις αυξανόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας, αναφέρθηκε ο πρόεδρο...

Στις αυξανόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο παροξυσμός μπορεί να είναι και το μοιραίο λάθος της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τασούλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι 100,3, «το πρόβλημα είναι ότι ο Ερντογάν έχει παροξύνει την απειλητική του στάση και προσπαθεί με τρόπο περίπου απειλητικό να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Σχετικά με τις διπλωματικές ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως έχουν δημιουργήσει μία «πολύ εντυπωσιακή διπλωματική περιχαράκωση και απομόνωση της Τουρκίας» για να προσθέσει πως οι τουρκικές ενέργειες αποδοκιμάζονται τώρα από διεθνείς οντότητες και από κράτη της ανατολικής Μεσογείου, όπως αναφέρει το skai.gr.

Υπογράμμισε, επίσης, πως η ανατολική Μεσόγειος είναι μία περιοχή με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο γεωστρατηγικό όσο και στους τομείς του εμπορίου και της ενέργειας. Και εξέφρασε τη θέση ότι όταν η Τουρκία παύει πλέον να απειλεί μόνο την Ελλάδα, αν αυτό αναδειχθεί σωστά, μπορεί να είναι «και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της (Τουρκίας) που θα οδηγήσουν σε εξελίξεις θετικότερες για εμάς».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου του λιβυκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι στόχο είχε «να καταλάβουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά», η οποία -όπως είπε- είναι κατά της συμφωνίας Ερντογάν-Λιβύης, «όχι γιατί είναι βλαπτική για την Ελλάδα, αλλά για είναι βλαπτική για την ίδια τη Λιβύη».

Ερωτηθείς εάν, κατά την εκτίμησή του, ο Τούρκος πρόεδρος θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, ο κ. Τασούλας απάντησε: «Ατύπως φοβούμαι έχει στείλει ήδη» και πυρομαχικά και παραστρατιωτικές ομάδες για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «παραστρατιωτικές οργανώσεις δρουν στην Τρίπολη υποστηρίζοντας την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση