GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαριές κατηγορίες κατά του ΝΑΤΟ από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου κατηγόρησε χθες Τρίτη το NATO ότι κλιμάκωσε σημαντικά την κατασκοπευτική δραστηριότητά τ...

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου κατηγόρησε χθες Τρίτη το NATO ότι κλιμάκωσε σημαντικά την κατασκοπευτική δραστηριότητά του το 2019.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Σόιγκου επισήμανε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι πτήσεις αναγνώρισης του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού αυξήθηκαν κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το 2018.

Εξάλλου οι χερσαίες και θαλάσσιες αποστολές αναγνώρισης των χωρών-μελών του NATO αυξήθηκαν κατά 40% και 24% αντίστοιχα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Κάθε χρόνο, η στρατιωτική συμμαχία του NATO διεξάγει 40 γυμνάσια τα οποία είναι διάφανο πως στρέφονται εναντίον της Ρωσίας», σημείωσε ο Σόιγκου, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει διηπειρωτικά υπερηχητικά όπλα. Αναφερόταν σε πυραύλους οι οποίοι κινούνται με ταχύτητα πολλαπλάσια από εκείνη του ήχου.

Η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και το NATO δεν πάει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση