GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγια Νύχτα: Το διασημότερο χριστουγεννιάτικο τραγούδι - Ποια είναι η καταγωγή του - ΒΙΝΤΕΟ

Το διασημότερο στον κόσμο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, η "Άγια Νύχτα", κατάγεται από την Αυστρία. Το 2018 γιόρτασε τα 200ά γ...

Το διασημότερο στον κόσμο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, η "Άγια Νύχτα", κατάγεται από την Αυστρία.

Το 2018 γιόρτασε τα 200ά γενέθλιά του, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 300 γλώσσες και διαλέκτους και τραγουδιέται σε όλες τις ηπείρους. Το 2011 ανακηρύχθηκε τμήμα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αυστρίας.

Ήταν μέσα στον βαρύ χειμώνα του 1816-1817, που στο χωριό Μαρίαπφαφ της επαρχίας Λουνγκάου του Σάλτσμπουργκ ο εκεί βοηθός εφημέριος Γιόζεφ Μορ εμπνεύστηκε και έγραψε το χριστουγεννιάτικο ποίημα.

Έναν χρόνο αργότερα, με τη μετάθεση του Γιόζεφ Μορ στο Όμπερντορφ βόρεια της πόλης Σάλτσμπουργκ, ο εκεί δάσκαλος και μουσικός του εκκλησιαστικού οργάνου, ο Φραντς Ξάβερ Γκρούμπερ, συνέθεσε την παγκόσμια γνωστή μελωδία της "Άγιας Νύχτας", που ακούγεται παγκοσμίως την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση