GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τραμπ προειδοποιεί την Ευρώπη: Θα πρέπει να συμμαζευτεί διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα - Νέα επίθεση στον Μακρόν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την ΕΕ, αν το μπλοκ δεν «συμμαζευτεί» σε ό,τι αφο...

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την ΕΕ, αν το μπλοκ δεν «συμμαζευτεί» σε ό,τι αφορά το εμπόριο και το ΝΑΤΟ.

«Η ΕΕ αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ με πολύ άδικο τρόπο στο θέμα του εμπορίου», κατήγγειλε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Λονδίνο.

«Δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύονται στο ΝΑΤΟ και να μας εκμεταλλεύονται στο εμπόριο, και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό», υπογράμμισε ο Τραμπ και πρόσθεσε:

«Συζητάμε με την ΕΕ για το θέμα του εμπορίου και θα πρέπει να συμμαζευτεί, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ προσβλητικά» τα σχόλια του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε εκτιμήσει ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικά νεκρό» και εξέφρασε την πρόθεσή του να του μιλήσει σχετικά στη συνάντηση που είναι προγραμματισμένο να έχουν αργότερα σήμερα.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ προσβλητικό», επεσήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος και σημείωσε ότι πιστεύει πως η Γαλλία ίσως αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, κάτι που του προκαλεί έκπληξη καθώς η χώρα αυτή έχει περισσότερη ανάγκη από προστασία από οποιαδήποτε άλλη.

«Βλέπω τη Γαλλία να αποχωρεί», επεσήμανε ο Τραμπ και σημείωσε «Τον κοιτώ (τον Πρόεδρο της Γαλλίας) και λέω ότι χρειάζεται προστασία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και τον βλέπω να αποχωρεί. Οπότε αυτό με εκπλήσσει λίγο»,

Ο Τραμπ επεσήμανε «το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας» στη Γαλλία, τις κακές επιδόσεις της οικονομίας της, αλλά και τις ταραχές από τα Κίτρινα Γιλέκα επικρίνοντας την υιοθέτηση από το Παρίσι ενός «ψηφιακού φόρου» που θα πλήξει ιδιαίτερα τους αμερικανικούς κολοσσούς του διαδικτύου.

Ο Τραμπ εξήρε τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζοντάς τον πολύ ικανό.

«Πιστεύω ότι ο Μπόρις είναι πολύ ικανός και θα κάνει καλή δουλειά», δήλωσε και επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τη στήριξή του στο Brexit και υπογράμμισε ότι το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) της Βρετανίας δεν θα περιλαμβάνεται στις συζητήσεις για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Λονδίνου.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό και δεν θέλουμε να έχουμε. Ακόμη κι αν μας το προσφέρετε (το NHS) σε ασημένιο δίσκο, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτό», τόνισε ο Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ρωσία θέλει να συναφθούν συμφωνίες για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τα πυρηνικά και ότι προτίθεται να φέρει και την Κίνα σε αυτές είτε τώρα, είτε αργότερα.

«Πρέπει να πω αυτό, η Ρωσία θέλει να συναφθεί συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών... Η Ρωσία θέλει να συναφθεί συμφωνία τόσο πρόσφατα όσο, ας πούμε, πριν από δύο εβδομάδες. Η Ρωσία θέλει πάρα πολύ να συναφθεί συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τα πυρηνικά».

«Θα φέρουμε επίσης οπωσδήποτε [στις συμφωνίες].... την Κίνα. Μπορεί να τη φέρουμε αργότερα, ή μπορεί να τη φέρουμε τώρα».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η έρευνα που γίνεται για την παραπομπή του συνιστά μια "απάτη" που χρησιμοποιείται από τους Δημοκρατικούς για πολιτικό όφελος ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου έτους.

Οι Δημοκρατικοί εξετάζουν τις προσπάθειες του Τραμπ να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία για να ερευνήσει το Κίεβο για τον πολιτικό αντίπαλο του προέδρου, τον Τζο Μπάιντεν, τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, και του γιου του Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας.

Ερωτηθείς σχετικά με την έρευνα αυτή που γίνεται και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην παραπομπή του στη Δικαιοσύνη, ο Τραμπ απάντησε: "Το θέμα της παραπομπής είναι μια απάτη, αποδείχθηκε απάτη. Γίνεται καθαρά για πολιτικό όφελος, θα δουν αν μπορούν ή όχι να κάνουν κάτι το 2020 επειδή διαφορετικά θα χάσουν".

"Το Ιράν ίσως σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους τώρα την ώρα που μιλάμε, για αυτό κλείνουν το ίντερνετ ώστε ο κόσμος να μην μπορεί να δει τι συμβαίνει", δήλωσε ο Τραμπ.

"Όχι μόνον μικρούς αριθμούς, το οποίο είναι κακό, μεγάλους αριθμούς το οποίο είναι πολύ κακό και πραγματικά μεγάλους αριθμούς (...) Αυτό είναι τρομερό και ο κόσμος πρέπει να προσέχει", σημείωσε.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση