GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μείωσή του

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, λόγω καλύτερης εισπραξιμότητας που υπήρξε φέτος για τους φόρους ακίνητης περιου...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, λόγω καλύτερης εισπραξιμότητας που υπήρξε φέτος για τους φόρους ακίνητης περιουσίας, άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού 2020, είπε: "Έχουμε φέτος καλύτερη εισπραξιμότητα στον φόρο ακίνητης περιουσίας. Μόνο στον ΕΝΦΙΑ είχαμε βελτίωση κατά 110 εκατ. περισσότερα. Δεν χρειάζεται να επιβάλλεται νέος φόρος και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα".

O κ. Σκυλακάκης έκανε την παραπάνω παρέμβαση προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες του πρώην υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος είχε μιλήσει για φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης της ΝΔ, που - όπως είπε - αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μείωση φόρων.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε ότι οι συνολικοί φόροι για την ακίνητη περιουσία μειώνονται κατά 6 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση κατά 205 εκατ. του ΕΝΦΙΑ.

Φέτος, συμπλήρωσε, υπήρξε καλύτερη εισπραξιμότητα στον φόρο ακίνητης περιουσίας και ενώ ο αρχικός στόχος για τους συνολικούς φόρους ήταν 2,805 δισ. πριν από την εξαγγελία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο τελικός στόχος είναι στα 2,799 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση