GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακοκαιρία: “Σάρωσε” Ήπειρο, Πάτρα και Κρήτη - Κεραυνός χτύπησε τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου - ΦΩΤΟ

Πολλά προβλήματα προκάλεσαν η ισχυρή βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τη μετεωρ...

Πολλά προβλήματα προκάλεσαν η ισχυρή βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία έως και την παραμονή των Χριστουγέννων

Οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες και επικεντρώνονται στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, αναμένεται βαθμιαία να επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα επιμείνουν έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων έως 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, ενώ σε περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα στο Δυτικό Λιβυκό Πέλαγος οι εντάσεις των δυτικών ανέμων θα φτάσουν τοπικά τα 9 έως 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα βελτιωμένος καιρός, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση.

Προβλήματα σε παραλιακές περιοχές του Δήμου Πατρέων έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από το πρωί στην περιοχή, καθώς και τα θαλάσσια κύματα. Συνεργεία του δήμου με μηχανήματα εργάζονται από τα ξημερώματα για τον καθαρισμό των παραλιακών οδών στις Δημοτικές Ενότητες Ρίου και Βραχνέικων.

Στην Δημοτική Ενότητα Ρίου τα συνεργεία έχουν καθαρίσει από πέτρες και άλλα υλικά, που μεταφέρθηκαν από τα όμβρια ύδατα και από τα θαλάσσια κύματα, την παραλιακή οδό στο Ακταίο και στον Άγιο Βασίλειο, ενώ καθαρισμός από τις πέτρες στο οδόστρωμα επιχειρείται και στις παραλιακές οδούς του Ρίου και των Αραχωβίτικων.

Στη Δημοτική Ενότητα Βραχνέικων άλλο συνεργείο του δήμου έχει καθαρίσει την παραλιακή οδό από το ύψος της περιοχής Ροΐτικα μέχρι και τα Βραχνέικα.

Κεραυνός χτύπησε τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και τον Πυλώνα Μ4 με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη συσκότισή της.

Σύμφωνα με το patrasevents.gr, τη στιγμή απαθανάτισε ο Νεκτάριος Γιαννούλης

Πολλά τα προβλήματα στην Άρτα - Υπερχείλισε ρέμα

Τα προβλήματα που άφησε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Άρτα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα συνεργεία των Δήμων Αρταίων και Γεωργίου Καραϊσκάκη, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς από χθες το βράδυ.

Στην έξοδο της πόλης της Άρτας, στον κόμβο της παλαιάς Εθνικής Οδού προς το Αγρίνιο, το ρέμα Μπούση υπερχείλισε, έγινε χείμαρρος και πλημμύρισε το οδόστρωμα καθώς και υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και ο Δήμαρχος της Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, με τους αντιδημάρχους, βρέθηκαν στην περιοχή προκείμενου να ενημερωθούν και να συντονίσουν το έργο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του περιφερειάρχη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, πως μεγάλη ποσότητα νερού δέχτηκε το ρέμα και από την Ιόνια Οδό.

Από την πλευρά του, ο κ. Καχριμάνης έδωσε εντολή στους μηχανικούς της Περιφέρειας να εξετάσουν τις αιτίες υπερχείλισης του ρέματος και να δοθούν λύσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη άρχισαν οι καταγραφές των ζημιών στο αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στα σημεία όπου υπήρξαν καταπτώσεις βράχων, δέντρων και σημειώθηκαν καθιζήσεις.

Θυελλώδεις άνεμοι “σάρωσαν” την Κρήτη

Προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, προέκυψαν στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ άλλη μία πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης, φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: patrasevents.gr, ekriti.gr, epiruspost, ant1news.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση