GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Χειραψία από... απόσταση και "παγωμένα" βλέμματα - ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον κ. Μητσοτάκη ...

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση άρχισε με 20 λεπτά καθυστέρηση, καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρισκόταν σε γεύμα εργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες άλλων χωρών.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετάει από απόσταση τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με εξαίρεση τον χαμογελαστό Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα βλέμματα των υπόλοιπων είναι «παγωμένα».

Τον Ερντογάν συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Μπιναλί Γιλντρίμ, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας. 

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο και όπως ο ίδιος έχει προανήγγειλε, θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση. Όπως μάλιστα έχει τονίσει κατά το παρελθόν «η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση