GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο εορταστικό μοντέλο για την Πρωτοχρονιά στο Χονγκ Κονγκ λόγω διαδηλώσεων

Οι διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει εδώ και περισσότερους από έξι μήνες στο Χονγκ εγείρουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια στο Χονγκ Κον...

Οι διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει εδώ και περισσότερους από έξι μήνες στο Χονγκ εγείρουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα οι αρμόδιες Αρχές να αποφασίσουν την ακύρωση του φαντασμαγορικού σόου με πυροτεχνήματα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Το σόου αυτό συνήθως προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες στο γραφικό λιμάνι της Βικτόρια και η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο.

Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην πρώην βρετανική αποικία, που πυροδοτήθηκαν από ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που τώρα αποσύρθηκε και αφορούσε στην έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, έχουν αποδεκατίσει τους κλάδους του τουρισμού και του λιανεμπορίου, με πολλές σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις να ακυρώνονται τους τελευταίους μήνες.

Τα πυροτεχνήματα θα αντικατασταθούν από τη «Συμφωνία των Φώτων», ένα πολυμεσικό σόου με φώτα, που περιλαμβάνει προβολές στους υψηλότερους ουρανοξύστες της πόλης τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με αξιωματούχους του τουριστικού κλάδου. Η πρόσοψη του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου του Χονγκ Κονγκ θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ρολόι που θα μετρά αντίστροφα τον χρόνο ενώ από τις γειτονικές ταράτσες θα εκτοξευθούν μικρά πυροτεχνήματα.

Το Συμβούλιο Τουρισμού «δίνει μεγάλη σημασία στη δημόσια ασφάλεια όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει», ανέφερε σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα νέο μοντέλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση