GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «ταξικός εχθρός» των εργαζομένων έχει ονοματεπώνυμο: «αριστερά της Εποχής μας»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η αριστερά μπορεί να αναγεννηθεί μόνον από τις Σαρδέλες και το...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η αριστερά μπορεί να αναγεννηθεί μόνον
από τις Σαρδέλες και το...
κίνημα της Γκρέτα»
Φάουστο Μπερτινότι, πρώην πρόεδρος της ιταλικής Βουλής,
πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης"*

Σχετικό, βλέπε: Από το σφυροδρέπανο στις σαρδέλες... για την «αριστερά της Εποχής μας»!

O Santori, αρχηγός στις "Σαρδέλες" μετά την πανιταλική συγκέντρωση του Σαββάτου στη Ρώμη όπου διατρανώθηκε ο "ευρωπαϊκός πατριωτισμός" εναντίον των κρατών εθνών και του λαϊκισμού, αφού η Ευρώπη "εξασφάλισε την ειρηνική συμβίωση και τη συνεργασία των λαών της ηπείρου μας εδώ και 75 χρόνια" -δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης που προκάλεσε εκατομμύρια νεκρών, περισσότερους από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη- κι αναπαράγει στην Ελλάδα ο σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της "Αυγής" κ. Χρήστου, έδωσε το στίγμα αυτού του κινήματος της "Σαρδέλας": "Γεμάτες πλατείες από Σαρδέλες σ' όλη την Ευρώπη", ενώ οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν 25% του εκλογικού σώματος.
Στη Ρώμη οι "Σαρδέλες" στη διαδήλωση "αγανακτισμένων Σαρδέλων" παρουσίασαν το "μανιφέστο" τους, τις θέσεις αυτού του κατασκευάσματος των ελίτ και το κατέθεσε από το πάλκο της πλατείας San Giovanni ο αρχηγός τους Santori:
«Ιδού οι δικές μας προτάσεις:
1. Απαιτούμε οι εκλεγμένοι να πηγαίνουν σε θεσμικά όργανα για να κάνουν πολιτική και όχι για μόνιμη εκλογική εκστρατεία.
2. Όποιος ασκεί το αξίωμα του Υπουργού επικοινωνεί μόνον μέσω των θεσμικών τηλεοπτικών σταθμών.
3. Απαιτούμε διαφάνεια στη χρήση που κάνει η πολιτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφήστε τον κόσμο της πληροφορίας να έρθει πιο κοντά στην αλήθεια και μεταφράστε αυτή την προσπάθεια σε μηνύματα που είναι αληθινά για τα γεγονότα.
4. Η βία αποκλείεται από τον τόνο της πολιτικής σε όλες τις μορφές της κι η λεκτική βία εξομοιώνεται με τη σωματική βία. 
5. Ζητούμε να καταργηθεί το διάταγμα για τους μετανάστες».

Τώρα... τι σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι ασυναρτησίες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί κι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, με την ανεργία, τις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε., την κατάρρευση κάθε κοινωνικής προστασίας των λαών, την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων που κατάκτησαν με αίμα οι λαοί... είναι ζήτημα που σαφώς εντάσσεται σ' εκείνο το νέο όπλο των τραπεζιτών, του υπερεθνικού κεφαλαίου κι έχει ονοματεπώνυμο: «αριστερά της Εποχής μας»!

Ο Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας δίνει με λίγες φράσεις το περιεχόμενο του "Κινήματος της Σαρδέλας" της «αριστεράς της Εποχής μας»:
«"Σαρδέλες"... όπλο αποπροσανατολισμού των μαζών... Υπάρχουν λοι σημαίες που αντιπροσωπεύουν τον αγώνα, την κοινωνική δικαιοσύνη κι άλλες που αντιπροσωπεύουν τη χρηματοπιστωτική εξουσία, την εκμετάλλευση, την υποδούλωση των λαών...
Δεν αρκεί να είσαι εναντίον του μίσους, ή εναντίον του Σαλβίνι... είναι αναγκαίο να έχεις ιδέες για κατάκτηση. Αλλιώς καταλήγεις όπως στην Ελλάδα: στις πλατείες τραγουδούν το "Bella Ciao" και κατόπιν στην κυβέρνηση αποδέχονται τα χειρότερα μέτρα της Ε.Ε. εναντίον του εργαζόμενου λαού».

«Αρκετά με τις καταστάσεις του κρατικού σιδηρόδρομου, με το κρατικό ταχυδρομικό, με το κρατικό ασφαλιστικό σύστημα.
Αρκετά με το Κράτος που διαχειρίζεται τα πάντα και το πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι Ιταλοί κι έτσι επιδεινώνονται τα εξαντλημένα οικονομικά του Κράτους
»

Μπενίτο Μουσολίνι, "Ομιλία στην Ούντινε", 20 Σεπτέμβρη 1922

Βρίσκει κάποιος διαφορά στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον φασίστα Μουσολίνι;
Οι αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρώπης των τραπεζιτών και του ευρώ ευνοούν τον φασισμό κι οι "Σαρδέλες" που θέλουν περισσότερη Ευρώπη, οι "Σαρδέλες" της «αριστεράς της Εποχής μας» είναι σήμερα ο ταξικός εχθρός των λαών.


Ο Emiliano Brancaccio, Καθηγητής στο κρατικό Πανεπιστήμιο "Università degli Studi del Sannio" του Benevento, επισημαίνει:
«Εάν δηλώνεις αντιφασίστας, δεν μπορείς να είσαι ένας "αποπληθωριστής" που ζητάει νέα κύματα λιτότητας και ιδιωτικοποίησης, υποστηρίζει την απορύθμιση της εργασίας και προωθεί τη μείωση των μισθών και των τιμών, γιατί ακριβώς αυτές οι πολιτικές ευνοούν την προώθηση της άκρας δεξιάς».

Για όλα όσα συμβαίνουν στη γερμανική Ευρώπη του 4ου Ράιχ, έχει μιλήσει μια μεγάλη μορφή της Ευρώπης.
Ο Giovanni Sartori (1924-2017), Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στις έδρες της Ιστορίας, Σύγχρονης Φιλοσοφίας, Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας, ο οποίος μάλιστα δίδαξε Σύγχρονη Φιλοσοφία και Λογική στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια Stanford, Yale και Harvard:
«Η Ευρώπη δεν υπάρχει.
Δεν έχει υπάρξει ποτέ ένα πολιτικό οικοδόμημα πιο ηλίθιο από αυτή την Ευρώπη.
Αυτή η Ευρώπη είναι ένα τέρας. Δεν είναι καν στη θέση να σταματήσει τη μετανάστευση ανθρώπων που εργάζονται αμειβόμενοι με το 10% της εργατικής αμοιβής στην Ευρώπη, καταστρέφοντας έτσι την οικονομία στην ήπειρο.
Δεν είναι αυτή η δική μου Ευρώπη».

Στην «αριστερά της Εποχής μας», που έχει τεθεί στην υπηρεσία του υπερεθνικού κεφαλαίου θα μπορούσαμε ν' απαντήσουμε με τον μεγάλο Ιταλό κομμουνιστή ηγέτη Giancarlo Pajetta, όταν οι Ιταλοί κομμουνιστές δεν είχαν ακόμη προσχωρήσει στον "ευρωκομουνισμό":
«Εμείς απορρίπτουμε τη γοητεία αυτού του ευρωπαϊσμού. 
Εκείνοι που πιστεύουν ότι μια οικονομία υπό την ηγεσία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων μπορεί να είναι ένα στοιχείο προόδου στο μέλλον κάνουν μεγάλο λάθος».
Giancarlo Pajetta, από την ομιλία του στη Βουλή, 27 Ιούλη 1957, στη διάρκεια συζήτησης για την Ευρωπαίκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).

Οι σοσιαλιστές Sandro Pertini όπως κι ο Lelio Basso, συντάκτες του Ιταλικού Συντάγματος μαζί με κομμουνιστές αντάρτες της ιταλικής Εθνικής Αντίστασης, ήταν εναντίον  στη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις 13 Ιούλη του 1949 ο Lelio Basso, ένας από τους πατέρες του ιταλικού Συντάγματος, αντιφασίστας αντάρτης, σοσιαλιστής ηγέτης, μιλώντας στην Ιταλική Βουλή για τη Συμφωνία Δημιουργίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε στο Λονδίνο 5 Μάη 1949, δηλαδή αυτού του "οργανισμού" που σήμερα ονομάζουμε "Ευρωπαϊκή Ένωση", μεταξύ άλλων τόνισε:
«Έτσι, όπως τα εθνικά αισθήματα του προλεταριάτου δεν έχουν τίποτα το κοινό με τον εθνικισμό της αστικής τάξης κι ο δικός μας διεθνισμός δεν έχει τίποτα το κοινό με τον κοσμοπολιτισμό που μας επαναλαμβάνουν ώστε να δικαιολογήσουν τις ευρωπαϊκές ενώσεις που θέλουν, για να απαρνηθούμε την εθνική μας κυριαρχία (…)
Πρόκειται σ' αυτή τη φάση για ένα εργαλείο της αμερικανικής κυριαρχίας, που γεννιέται και υλοποιείται το Γαλλικό σχέδιο μιας Ενωμένης Ευρώπης με επιμέρους απαρνήσεις ιδιαιτέρων ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας και με ένα δικό της εκλεγμένο κοινοβούλιο [σημερινή ευρωβουλή]. (…)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο [σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση] είναι η προοδευτική, ιδεαλιστική μάσκα που οφείλει αποκρύψει δύο χυδαίες πραγματικότητες: την οικονομική κατοχή που ο ιμπεριαλισμός, το μεγάλο αμερικάνικο κεφάλαιο ασκεί στην Ευρώπη και την πολιτική του δυτικού αποκλεισμού σε αντισοβιετική κατεύθυνση.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το οποίο συζητάμε είναι εργαλείο ατλαντικής πολιτικής και συνεπώς οφείλουμε να θεωρήσουμε τη δική μας συναίνεση ως εκδήλωση ατλαντικής πολιτικής. (…)
Οι δύο όροι, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυριαρχία του αμερικάνικου κεφαλαίου, συμπίπτουν».
Το πλήρες κείμενο της συγκλονιστικής ομιλίας-ανάλυσης του Lelio Basso, του φίλου και συντρόφου του Ανδρέα Παπανδρέου, στα Πρακτικά της Ιταλικής Βουλής, Συζήτηση στην Ολομέλεια 13 Ιούλη 1949: ΕΔΩ

* "Κομμουνιστική Επανίδρυση", "αριστερό-επαναστατικό" πολιτικό κόμμα της Ιταλίας, αδελφό πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ [Βλέπε σε: Φάουστο Μπερτινότι: Γιατί στηρίζω την υποψηφιότητα Τσίπρα], ταυτοχρόνως και της πάλαι ποτέ ΛαΕ του κυρίου Λαφαζάνη... Βλέπε σε Δελτίο Τύπου ΛαΕ: "ο Βασίλης Πριμικήρης μετέφερε τις ποιο θερμές ευχές του Γ.Γ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη στον νεοεκλεγέντα Γ.Γ του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας Maurizio Acerbo...".

Το ποιος είναι ο διάδοχος του Φάουστο Μπερτινότι και πόσο παλεύει για την «αριστερά της Εποχής μας» ο "δικαιωματικός" κύριος Maurizio Acerbo, είχαμε σημειώσει τον Απρίλη... «Maurizio Acerbo (Κομμουνιστική Επανίδρυση):  Στη Βερόνα θέλουν παραδοσιακή οικογένεια, αλλά ούτε ξέρουν τι είναι... Στην παραδοσιακή οικογένεια υπάρχει πάντα ο γκέι θείος!» [Βλέπε σε: Οι διανοούμενοι είναι πιο ηλίθιοι από τους απλούς ανθρώπους & αποτελούν την κύρια αιτία της σήψης της κοινωνίας μας].

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση