GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγέλαφος ή κλαυσίγελως(;) με τις μπουλντόζες στο Ελληνικό...

Giorgos Floridis    Τραγέλαφος ή κλαυσίγελως;  ---------------------------- Στον ΒΗΜΑτοδότη σήμερα, διαβάζω το εξής συναρπαστικό: ...


Giorgos Floridis  

Τραγέλαφος ή κλαυσίγελως; 
----------------------------
Στον ΒΗΜΑτοδότη σήμερα, διαβάζω το εξής συναρπαστικό:

Προκειμένου, λέει, να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό, ίνα πληρωθεί, επιτέλους, το ρηθέν υπό πολλών, σκέφτονται αρμοδίως να ξεκινήσουν τις κατεδαφίσεις διαφόρων υπαρχόντων κτισμάτων, τα οποία κατά τον συντάκτη του δημοσιεύματος ανέρχονται σε 953!

Όμως για πολλά από αυτά δεν μπορεί να εκδοθεί από την Πολεοδομία άδεια κατεδάφισης επειδή κτίσθηκαν χωρίς άδεια, είναι δηλαδή αυθαίρετα!

Έτσι λοιπόν, καταπώς αναφέρει ο συντάκτης, κάποιοι στην κυβέρνηση σκέφτονται να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να νομιμοποιηθούν και μετά να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης!

Αν υπάρχει κόκκος αλήθειας σ' αυτό, τότε μιλάμε για παραφροσύνη.

Αφού τα κτίσματα αυτά δεν έχουν άδεια και είναι αυθαίρετα, γιατί να μην κατεδαφιστούν ως αυθαίρετα;

Με αφορμή τα γραφόμενα από τον ΒΗΜΑτοδότη, θυμήθηκα μια ιστορία που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια.

Οι εκπρόσωποι της τότε Ελληνικής κυβέρνησης, προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από πού θα βρεί η Ελλάδα χρήματα να βάλει τη δική της συμμετοχή στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, είχαν πει, μεταξύ άλλων, και από τη "νομιμοποίηση αυθαιρέτων".

Η συζήτηση δεν μπορούσε να προχωρήσει, όχι γιατί η "νομιμοποίηση αυθαιρέτων" δεν μεταφράζεται, αλλά γιατί τα στελέχη της Επιτροπής διατύπωναν την απορία "αφού κάτι είναι νόμιμο γιατί να νομιμοποιηθεί και άν είναι παράνομο γιατί δεν θα γκρεμιστεί, αλλά θα γίνει νόμιμο;".

Τους πήρε λίγο καιρό να το καταλάβουν, αλλά το κατάλαβαν..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση