GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η συγγραφέας Τζοάνα Λίντσεϊ

Σε ηλικία 67 ετών πέθανε μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς αισθηματικής λογοτεχνίας, η Τζοάνα Λίντσεϊ. Η Λίντσεϊ πέθανε στις 27 Ο...

Σε ηλικία 67 ετών πέθανε μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς αισθηματικής λογοτεχνίας, η Τζοάνα Λίντσεϊ. Η Λίντσεϊ πέθανε στις 27 Οκτωβρίου αλλά η είδηση έγινε γνωστή μόλις σήμερα, καθώς, όπως είπε ο ένας από τους γιους της Άλφρεντ Λίντσεϊ ήταν τόσο σοκαρισμένοι που δεν μπορούσαν να ανακοινώσουν τον θάνατό της. Επίσης, όπως είπε, η μητέρα του πέθανε από επιπλοκές έπειτα από θεραπεία για καρκίνο του πνεύμονα.

Έγραψε 55 ρομαντικά βιβλία εποχής, τα οποία πούλησαν περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο σε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερα από 40 χρόνια. Αγαπήθηκε πάρα πολύ και από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, καθώς βιβλία της εκδίδουν οι Εκδόσεις Elxis.

Γεννήθηκε στη Γερμανία όπου ο πατέρας της υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό. Όνειρό του ήταν όταν αποσυρθεί να ζήσει στη Χαβάη και έτσι μετά τον θάνατό του το 1964 η Τζοάνα και η μητέρα της πήγαν να ζήσουν εκεί για να τον τιμήσουν. Ενώ ήταν ακόμη στο σχολείο, το 1970, παντρεύτηκε τον σύζυγό της Ραλφ και απέκτησε τρία παιδιά, τον Άλφρεντ, τον Τζόσεφ και τον Γκάρετ. Μετά τον θάνατο του συζύγου της πήγε να ζήσει στο Μέιν.

Έγραψε το πρώτο της βιβλίο το 1977 που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Έως το 2006 είχε πουλήσει περισσότερα από 58 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως και είχε μεταφραστεί σε 12 γλώσσες. Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς του είδους του ρομάντσου εποχής. Τοποθετεί τις ιστορίες της στον Μεσαίωνα, ή στην Άγρια Δύση των ΗΠΑ αλλά και στην πολύ δημοφιλή Αγγλία και Σκωτία της εποχής του 1811-1820.Οι ιστορίες που πρωταγωνιστούν οι ήρωες των οικογενειών Μάλορι και Άντερσον κατέκτησαν το αναγνωστικό κοινό και την καθιέρωσαν στην παγκόσμια αισθηματική λογοτεχνία. Πολλά από α βιβλία της έφθασαν στο Νο 1 στη λίστα των best seller των New York Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση