GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος προκλητικός χάρτης από την Τουρκία: "Όποιος κυριαρχεί στη Μεσόγειο, κυριαρχεί σε τρεις ηπείρους"

Οι βλέψεις της Τουρκίας στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο αποτυπώνονται σε νέο προκλητικό χάρτη που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορεί...

Οι βλέψεις της Τουρκίας στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο αποτυπώνονται σε νέο προκλητικό χάρτη που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.Στο άρθρο που υπογράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Καντζί περιγράφεται η περιοχή όπου η Τουρκία πρέπει να επεκτείνει τη γεωπολιτική γραμμή άμυνάς της και η οποία όπως σημειώνεται "σχηματίζεται από το ένα άκρο της μεσογειακής ασπίδας και καλύπτει τα δυτικά και τα νότια της Κρήτης".
Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι εξελίξεις που ακολουθούν μετά τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, η οποία χαρακτηρίζεται ως "χαστούκι" σε Κύπρο και Ελλάδα.


Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του Τούρκου αρθρογράφου στη "διάσημη"- όπως αναφέρει - ρήση του Κεμάλ Ατατούρκ ότι "δεν υπάρχει μια γραμμή άμυνας, αλλά μια ολόκληρη περιοχή που πρέπει να προστατευθεί". Κατά τον αρθρογράφο, η φιλοσοφία της φράσης υπογραμμίζει τη "μεγάλη γραμμή άμυνας της Τουρκίας, που εκτείνεται από το Κατάρ μέχρι την Τρίπολη , με την Κύπρο στη μέση της γραμμής".
"Αυτός που κυριαρχεί στη Μεσόγειο, κυριαρχεί σε τρεις ηπείρους" σημειώνει το δημοσίευμα και μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Έχοντας αντλήσει διδάγματα από τα λάθη που έγιναν πριν από 100 χρόνια, η Τουρκία χτίζει σήμερα μια δυναμική γραμμή άμυνας από τη Μεσόγειο στον Ινδικό Ωκεανό και από τη Λιβύη στη Σομαλία, χρησιμοποιώντας τα UAVs και τα οπλισμένα drones , καθώς και τα πολεμικά πλοία της, που κατασκευάζεται από την εθνική αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας. Σε αυτή την πορεία, την οποία η Τουρκία ακολουθεί με το μότο "Δεν υπάρχει μιας γραμμή άμυνας, αλλά μάλλον μια ολόκληρη περιοχή που πρέπει να προστατευθεί", αυτή η "περιοχή" είναι τώρα όλες οι θάλασσες του κόσμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση