GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκαρδιστική... Μάμα Ρόζα η Σταυροπούλου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Αν θες να... κλάψεις από τα γέλια, θα σου πρότεινα να τρέξεις στο θέατρο «Αλίκη» -αφού πάρε...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αν θες να... κλάψεις από τα γέλια, θα σου πρότεινα να τρέξεις στο θέατρο «Αλίκη» -αφού πάρεις πρώτα ένα τηλέφωνο γιατί γίνεται χαμός!- και να δεις την σπαρταριστή κωμωδία του Andre Roussin «Μάμα Ρόζα» που ευτυχεί στο ανέβασμά του χαρισματικού Κώστα Τσιάνου, με την Βίκυ Σταυροπούλου να... σαρώνει τη σκηνή ερμηνεύοντας με οίστρο την ομώνυμη ηρωίδα! Πάμε από την αρχή! Εν αρχήν εν ο λόγος και όταν υπογράφει τη μετάφραση ο μαιτρ Θοδωρής Πετρόπουλος δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι ζηλευτό! «Κέντημα» είναι το κείμενό του κι αποτελεί έναν από τους μεγάλους άσσους της δουλειάς που δικαίως ... σπάει πόρτες. Ο σημαντικός μας Κώστας Τσιάνος, φωτίζει όλες τις πτυχές της εν λόγω κωμωδίας και φτιάχνει μια εύρυθμη, ευφρόσυνη παράσταση που προσφέρει τρελό γέλιο στο κοινό και μας μεταφέρει στη Σικελία του 1935 με δεινότητα. Πάμε να σου πω και στόρι; Θες!

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιού της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο. Αιτία... μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο. Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει το γάμο και να γίνει σκάνδαλο! Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα δεν πιστεύει στ’ αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιού της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επιστρατεύει εξυπνάδα και καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιό τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο!

ΣΤΗΝ απολαυστική παράσταση που έστησε ο Κώστας Τσιάνος είχε αρωγούς του την Μαρίζα Ρίζου που «έντυσε» το έργο με έξοχες μουσικές, τον Μανόλη Παντελιδάκη που έφτιαξε ένα μοναδικά λειτουργικό σκηνικό με έξυπνες λύσεις, την Βάνα Γιαννούλα που έντυσε θαυμάσια τους ηθοποιούς και τον Χρήστο Τζιόγκα που φώτισε εξαιρετικά τα επί σκηνής δρώμενα.

Η Βίκυ Σταυροπούλου «γλεντά» το ρόλο της Μάμα Ρόζα και το κοινό «γλεντά» μαζί της! Αεικίνητη, σαρωτική, με μέτρο και ακρίβεια, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την σπάνια κωμική στόφα της-λες κι έχει γραφτεί για αυτή ο ρόλος! Ξεκαρδιστική, σε μια από τις άρτιες ερμηνείες της στην κωμωδία-δεν χορταίνεις να τη βλέπεις! Υπέροχος στο πλευρό της ο άξιος Χρήστος Χατζηπαναγιώτης-και τι ωραίος στο τραγούδι του! Η Μαρία Φιλίππου είναι πολύτιμη πάντα κι εδώ φτιάχνει μια υπέροχη λεπτοδουλειά. Ευθύβολος ο Σωκράτης Πατσίκας, εύστοχος ο Μαρίνος Κόνσολος, έξοχος ο Γιάννης Ρούσσος που εξελίσσεται και «ανθίζει» στο πέρασμα του χρόνου! Η Κωνσταντίνα Κομμάτα είναι αυτό που ζητά ο ρόλος: σαγηνευτική! Μαζί τους ο έμπειρος Στράτος Χρήστου και οι καίριοι Δανάη Καλαχώρα, Κατερίνα Μαούτσου, Αλέξανδρος Ζουγανέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση