GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γάλλος πρέσβης: Θα σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας

Τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας επιβεβαίωσαν ο Κώστας Τασούλας και ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave στην Βουλή. Στη συνάν...

Τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας επιβεβαίωσαν ο Κώστας Τασούλας και ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave στην Βουλή.

Στη συνάντηση, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της, ο Patrick Maisonnave επεσήμανε πως η χώρα του αποτελεί «εταίρο πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, σε θέματα ασφάλειας και άμυνας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως η τουρκική προκλητικότητα θα πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την συνολική Ευρώπη η οποία προσβλέπει σε σταθερότητα και ασφάλεια σε όλη την ιστορική περιοχή της Μεσογείου και προφανώς και στο νοτιοανατολικό της κομμάτι. Όπως είπε, η Ελλάδα γίνεται αντικείμενο απίστευτων προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας η οποία πλέον φαίνεται πως αποφάσισε να μεταφέρει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος -οι οποίες ισχύουν από το 1974- σε επίπεδο πλέον ευρύτερο σε επίπεδο γενικευμένης αναστάτωσης της νοτιοανατολικής Μεσογείου. «Εμείς ως χώρα θα κάνουμε το χρέος μας και ως χώρα ακριτική των ευρωπαϊκών συνόρων που θα τα προασπίσουμε και διπλωματικά και με όποιον άλλον αποφασιστικό τρόπο χρειάζεται», πρόσθεσε ο Κώστας Τασούλας.

Ο Γάλλος πρέσβης απένειμε εύσημα στην κυβέρνηση για ζητήματα οικονομίας, αναφέροντας πως σήμερα ανοίγονται νέες προοπτικές στο πεδίο αυτό. «Η Ελλάδα σηκώνει το κεφάλι. Νέες προοπτικές ανοίγονται σε οικονομικό επίπεδο όπως χθες, όπως σήμερα έτσι και αύριο η Γαλλία έχει σκοπό να συνοδεύσει την επιστροφή της Ελλάδας και να σταθεί στο πλευρό της ως ένας ευνοούμενος εταίρος» και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν -όπως είπε- στην απογείωση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση