GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής: Οι αθλητές αισθάνθηκαν μεγάλη ηθική ικανοποίηση που τους βράβευσε προσωπικά ο κ. Παυλόπουλος

Το 2019 αποχαιρέτησε την ΕΑΟΜ ΑμεΑ με πολλά μετάλλια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο, να τιμά τους αθλητές στο Π...

Το 2019 αποχαιρέτησε την ΕΑΟΜ ΑμεΑ με πολλά μετάλλια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο, να τιμά τους αθλητές στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ομοσπονδίας Αθλητών με Αναπηρία, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε μία μικρή ανασκόπηση για τον χρόνο που σε λίγες ημέρες φεύγει. Παράλληλα, ο Γιώργος Φουντουλάκης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να βραβεύει τους αθλητές του ο κ. Παυλόπουλος και επισήμανε ότι στόχος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι να ακουστεί πολλές φορές ο Εθνικός ύμνος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Φουντουλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

- κ. Φουντουλάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια ακόμη φορά σας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και σας τίμησε για τις επιτυχίες των αθλητών σας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το παραολυμπιακό κίνημα;

«Νομίζω είναι η μεγαλύτερη τιμή για τους αθλητές μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τους βραβεύσει και να τους τιμήσει στον φιλόξενο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου. Ο κ. Παυλόπουλος είπε λόγια που βγαίνουν μέσα από την καρδιά του και την ψυχή του, γιατί η αγάπη του για τους αθλητές με αναπηρία είναι γνωστή. Πιστεύω ότι όλοι οι αθλητές αισθάνθηκαν μεγάλη ηθική ικανοποίηση που τους βράβευσε προσωπικά ο Πρόεδρος».

- Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν. Πώς περιμένετε αυτή τη διοργάνωση;

«Μας έχουν μείνει 8 μήνες για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και όλοι θα στρωθούν στη δουλειά. Στόχος μας είναι να πάρουμε κι άλλες προκρίσεις. Να έχουμε μια αξιόλογη αποστολή. Ποιοτικά καλή και πιστεύω ότι θα φέρουμε διακρίσεις, που θα τιμήσουν τη χώρα μας και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος».

- Επομένως ο στόχος σας είναι να πάρουμε κι άλλες προκρίσεις;

«Ναι, υπάρχουν αγώνες που θα γίνουν μέσα στην χρονιά και θέλουμε να πάρουμε κι άλλες προκρίσεις. Σαφώς θέλουμε την στήριξη της Πολιτείας, διότι χρειαζόμαστε την οικονομική ενίσχυση για να κάνουμε τις προετοιμασίες, να ντύσουμε τους αθλητές για να πάμε στο Τόκιο. Έχω ήδη κάνει μία συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και του επισήμανα τις ανάγκες μας. Σίγουρα έχουμε και την στήριξη των χορηγών μας, όπως του Μέγα χορηγού του ΟΠΑΠ. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και οι αθλητές μας θα κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά».

- Τι σας έχει μείνει χαραγμένο από το 2019;

«Μου έχει μείνει έντονη η αγωνία και η προσπάθεια των αθλητών μου. Πάντα έχει το άγχος και χρειάζεται την στήριξη της ομοσπονδίας, των τεχνικών για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Αυτό το άγχος μου το μεταφέρουν κι εμένα. Προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ, μαζί με τους συνεργάτες μου, να τους αποβάλλω το άγχος. Το άγχος είναι το χειρότερο πράγμα. Πιστεύω με την ολοκλήρωση της χρονιάς που πήγαμε καλά, να ξεπεράσουν αυτό το άγχος και να αφοσιωθούν στην προετοιμασία τους».

- Τέλος, μία ευχή για το 2020;

«Να είναι καλά οι αθλητές μου. Το κυριότερο να μην έχουν τραυματισμούς. Να έχουν όλοι μία καλή χρονιά με υγεία κι εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχουν πάντα υγεία».

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση