GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη επιχείρηση σε Ελλάδα και Ιταλία για εξάρθρωση δικτύου διακινητών μεταναστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το πρωί μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε Ελλάδα και Ιταλία, για την εξάρθρωση δικτύου που μετέφερε ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το πρωί μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε Ελλάδα και Ιταλία, για την εξάρθρωση δικτύου που μετέφερε παράνομα μετανάστες από τη χώρα μας στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας.

Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 13 εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων τα έξι στην Ελλάδα. Πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Σεστάντε”, στην οποία συμμετέχει και η Europol, μαζί με την Ιταλική Διεύθυνση Κατά της Μαφίας.

Σημειώνεται πως οι έρευνες των αρχών, διήρκεσαν πάνω από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, υπήρχαν οργανώσεις, που ειδικεύονταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στο Σαλέντο της νότιας Ιταλίας, οι οποίες βρίσκονταν σε διαρκή επαφή. Εκτιμάται πως τους τελευταίους μήνες, τα μέλη αυτού του δικτύου μετέφεραν στην Ιταλία εκατοντάδες άτομα, απαιτώντας την καταβολή τουλάχιστον 6.000 ευρώ από κάθε μετανάστη.

Στην Ιταλία, αυτές οι αφίξεις είχαν ονομαστεί “αποβιβάσεις-φαντάσματα” και οι εισαγγελείς της πόλης Λέτσε κατάφεραν, με συνεχείς προσπάθειες, να ξετυλίξουν αυτό το παράνομο νήμα και να αποδώσουν τις σχετικές ευθύνες.

Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση