GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Κομισιόν το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης παρελήφθη την Πέμπτη από την Κομισιόν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης παρελήφθη την Πέμπτη από την Κομισιόν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο, σημειώνοντας ότι "τώρα πρέπει να το εξετάσουμε προσεκτικά και μετά θα διατυπώσουμε πιο συγκεκριμένη θέση".

Ο Πίτερ Στάνο κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε ότι ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιουζέπ Μπορέλ, συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου στην Μπρατισλάβα, με τον οποίο συζήτησαν και αυτό το θέμα".

"Το ζήτημα έχει συζητηθεί και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και θα τεθεί και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα", πρόσθεσε.

Σε σχέση με την απέλαση του Λίβυου Πρέσβη από την Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δουλειά της Κομισιόν να σχολιάσει κάτι τέτοιο, αλλά απόφαση μόνο για τις αρχές του Κράτους Μέλους.

Απαντώντας σε έτερη ερώτηση για την κυβέρνηση Σαράζ στη Λιβύη, τόνισε ότι "η κυβέρνηση αναγνωρίστηκε από την ΕΕ και ο κ. Σαράζ είναι συνεργάτης μας και έχουμε επαφή μαζί του", συμπληρώνοντας πως "πάντως είναι πάγια θέση μας ότι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα πρέπει να το συζητάς με τον γείτονά σου στο πλαίσιο του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου".

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση