GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια βάζει στην "κατάψυξη" τη χώρα - Έρχονται βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο - ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ψυχρό μέτωπο που σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο κινείται νότια και θα διασχίσει την Ελλάδα, από το βράδυ της Τρ...

Ένα ψυχρό μέτωπο που σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο κινείται νότια και θα διασχίσει την Ελλάδα, από το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η διέλευση του ψυχρού μετώπου θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου από τη χώρα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Σήμερα, αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης. Στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Παράλληλα, θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι σήμερα και αύριο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στη Θάλασσα Κυθήρων και στον Πατραϊκό Κόλπο, οι ανατολικοί άνεμοι την Τετάρτη ενδέχεται κατά τόπους να φτάνουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: meteo.gr

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ MeteoGr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση