GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχηγός ΓΕΝ: Απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η διατήρηση του αξιόμαχου αλλά και ενίσχυσης του στόλου

Τη διαχρονική σημασία που έχει το Πολεμικό Ναυτικό για την Ελλάδα και τον σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην ιστορία της υπογ...

Τη διαχρονική σημασία που έχει το Πολεμικό Ναυτικό για την Ελλάδα και τον σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην ιστορία της υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης μιλώντας στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά όπου εορτάστηκε με λαμπρότητα ο προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού, Άγιος Νικόλαος, και η επέτειος των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13.

«Μέσα από όλους τους Εθνικούς Αγώνες καταδείχθηκε η τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια, την επιβίωση και την επικράτηση του Έθνους μας. Η θάλασσα αποτελεί το στρατηγικό βάθος της χώρα μας και η θαλάσσια ισχύς αποτελεί το κλειδί για την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Συνεπώς ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού σε ένα κατεξοχήν ναυτικό έθνος όπως η χώρα μας δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα ο κ. Τσούνης τόνισε πως η θαλάσσια ισχύς της Ελλάδας συμπληρώνεται από το πανταχού παρών εμπορικό ναυτικό που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, ενώ η συνεισφορά του στους αγώνες του Έθνους ήταν ανεκτίμητη. Ακόμα, ο Α/ΓΕΝ αναφέρθηκε και στην συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την λήψη μέτρων αστυνόμευσης, το μεταναστευτικό, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στην θάλασσα καθώς και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο Α/ΓΕΝ σημείωσε ότι στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα και μέσα στο ασταθές και πολύπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον της Μεσογείου απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες η διατήρηση του αξιόμαχου αλλά και ενίσχυσης του στόλου.

Ο κ. Τσούνης ευχαρίστησε την ελληνική κοινωνία και την ευρύτερη ναυτική οικογένεια για την συνεισφορά τους στο Πολεμικό Ναυτικό με χορηγίες, διαβεβαιώνοντας τους ότι η πολύτιμη βοήθεια τους αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν την εθνική προσφορά τους.

Τέλος, ο Α/ΓΕΝ τόνισε: «Έχοντας πλήρη επίγνωση του ιστορικού βάρους και των υποχρεώσεων απέναντι στην πατρίδα σας διαβεβαιώνω ότι θα πράξουμε το καθήκον μας οποτεδήποτε απαιτηθεί με τα μέσα που διαθέτουμε για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εθνικά συμφέροντα».

Στην τελετή χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και Περιστερίου κ.κ. Κλήμης, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Α. Στεφανής, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος και Ε. Αποστολάκης, αντιπροσωπείες ξένων κρατών, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ και Σ.Α και αντιπροσωπείες σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών.

Στην δεξίωση που ακολούθησε στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση του ομοιώματος του θωρηκτού «Αβέρωφ» που δώρισε το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση