GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός στη Βουλή με Βελόπουλο-Στεφανή

«Δυστυχώς η ΝΔ για μια φορά ακόμη αποδεικνύει ότι όχι μόνο έκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού αλλά λειτουργεί και επικινδύνως. Δεν έχ...

«Δυστυχώς η ΝΔ για μια φορά ακόμη αποδεικνύει ότι όχι μόνο έκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού αλλά λειτουργεί και επικινδύνως. Δεν έχετε σχέδιο και πρόγραμμα. Το σχέδιο νόμου και η τροπολογία κινούνται στην λάθος κατεύθυνση», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Βουλή κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αν ήμουν υφυπουργός Άμυνας», συνέχισε απευθυνόμενος προς τον κ. Στεφανή, «θα είχα φύγει τώρα. Σας κάνουν στρατό μέσα στο στρατό. Δεν εμπιστεύεστε τον ελληνικό στρατό και φτιάχνετε ένα νέο σώμα, περίεργο. Τι είναι αυτό; Είναι οι πραιτοριανοί του πρωθυπουργού, οι οποίοι θα ελέγχονται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον κ. Στεφανή», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε. «Παραδέχεστε δηλαδή ότι το κράτος είναι ανίκανο να προστατεύει τα σύνορά του;»

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι περιλαμβάνει ρύθμιση για απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς.

«Κατηγορούσατε τον κ. Καμμένο για τις απευθείας αναθέσεις», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης και σήμερα τις νομιμοποιείτε και παραβιάζετε το νόμο. Εδώ θα φάνε χαβιάρι οι φίλοι σας. Έφαγαν οι μεν να φάνε και οι δικοί σας. Δεν είναι έτσι».

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος λέγοντας, «μου είστε πολύ συμπαθείς, αλλά η Χρυσή Αυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ σας. Δεν ψήφισε κατά του ναζισμού και του κομμουνισμού. Ανήκετε πλέον στην ιστορία. Εμείς δεν θέλουμε να σας στείλουμε στην Γυάρο ούτε στην Μακρόνησο. Οι δικοί σας έστελναν τους αντιφρονούντες στην Σιβηρία και στα γκούλαγκ».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για τις ΜΚΟ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναθέτοντας τον έλεγχο του έργου τους στον υφυπουργό Άμυνας, τις «νομιμοποιεί από το παράθυρο».

«Ο κ. Στεφανής θα ελέγχει και θα έχει την εποπτεία των οικονομικών στοιχείων των ΜΚΟ. Θα εποπτεύει την μεταφορά των μεταναστών εντός της επικράτειας. Άρα τις παγιώνετε», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο σχέδιο νόμου λέτε ότι είναι ηθική υποχρέωση της χώρας μας να φιλοξενούμε τους λαθρομετανάστες που φθάνουν εδώ; Γιατί; Απέναντι στους Έλληνες δεν έχουμε καμία ηθική υποχρέωση;» διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επειδή δεν έχει σχέδιο φέρνει τροπολογίες, και μπερδεύει τα πάντα.

Σχετικά με την συγκρότηση ενιαίο φορέα επιτήρησης των συνόρων, επεσήμανε ότι θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό «ενώ εσείς μας λέγατε ότι πληρώνει η ΕΕ».

Απευθυνόμενος εν συνεχεία στον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο διερωτήθηκε.

«Κύριε Παναγιωτόπουλε, είπατε στον ΑΝΤ1 ότι δεν σας επιτρέπουν να πάτε σε hot spots. Δεν επιτρέπεται στον υπουργό άμυνας!; Μπορείτε να πάτε σε δομές; Ισχύει αυτή η δήλωσή σας;». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία πολιτοφυλακής και εθνοφυλακής «γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο αν θέλουμε να μην τον γευτούμε με ήττα», όπως είπε, ενώ έκανε αναφορά και στις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ.

«Ζούμε σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο. Γίνονται κοσμογονικές αλλαγές. Γίνεται εκλογή Τζόνσον στην Βρετανία. Εκλέγεται ο Τζόνσον που όλοι τον κορόιδευαν. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην ΕΕ. Δεν υπάρχει ΕΕ. Στην πραγματικότητα υπάρχει γερμανική ένωση η οποία εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα. Η Ευρώπη αλλάζει. Δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε ό,τι θέλουν οι Γερμανοί. Και το λέω για τον αγωγό nord stream 2. Οι Αμερικανοί διαφωνούν αλλά οι Γερμανοί θα τον φτιάξουν, και η Ελλάδα έχει μείνει απ' έξω.

«Από το 2012 δεν έχουμε ροή ανταλλακτικών στον στρατό. Ποιος κυβερνούσε το 2011 και το 2012; Δεν ήμουν εγώ. Ήταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και δεν έχουμε βίδες και ανταλλακτικά. Δεν λέω ότι φταίτε τώρα εσείς γι' αυτό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Άλλο όμως αυτό και άλλο να ξεχνάμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης. Έχετε κάνει σύμβαση προμήθειας χωρίς να κάνετε σύμβαση συντήρησης και υποστήριξης. Δηλαδή για 7 χρόνια δεν θα έχουμε μιράζ;» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιεί τουρκικά ελαστικά», καταθέτοντας σχετικό έγγραφο. «Δεν είναι ευθύνη της ΝΔ αλλά το ελέγξατε; Για ποιο λόγο γίνεται αυτό;», ανέφερε και πρόσθεσε.

«Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που κατασκευάζουν UAV. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει μια διακομματική επιτροπή και να φωνάξουμε αυτά τα παιδιά που τα φτιάχνουν και να κατασκευάσουμε για την χώρα μας για να έχουμε. Να προετοιμαστούμε με αεροσκάφη χωρίς πιλότους; Η Τουρκία ήδη κατασκευάζει αυτά τα αεροσκάφη. Για ποιο λόγο δεν το κάνει ο υπουργός;»

Πάμε στην ΑΟΖ. Ο Λίβυος Α/ΓΕΝ λέει ότι έχει εντολή να βυθίσει τουρκικά πλοία αν πλησιάσουν την Λιβύη. Ο Έλληνας Α/ΓΕΝ έχει αντίστοιχη εντολή; Ποια είναι η εντολή που έχει; Ποια εντολή έχετε δώσει ως κυβέρνηση;» είπε ο κ. Βελόπουλος ενώ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Ρολάνδη, «ότι το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη δια του Γεωργίου Παπανδρέου, πίεσε την Κύπρο που καθόρισε ΑΟΖ με την Αίγυπτο να μην πάει τα σύνορα πιο δυτικά προς την Ελλάδα. Η Κύπρος το έκανε αναγκαστικά και έμεινε ακάλυπτο το Καστελόριζο. Γι' αυτό σήμερα η Τουρκία διεκδικεί ΑΟΖ. Αυτό λέγεται ηθική αυτουργία σε προδοσία», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας γυναίκας που κατοικεί στην βραχονησίδα Κίναρο. «Της κόβετε το επίδομα και της ζητάτε ενοίκιο γιατί ταΐζει τα κατσίκια της. Αυτή η γυναίκα μένει εκεί και φυλά Θερμοπύλες και εσείς της κόβετε το επίδομα και της ζητάτε να πληρώσει από πάνω. Κάνετε λάθη» είπε και πρόσθεσε. «Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Ο κ. Δένδιας να ξέρει ότι τις επόμενες 33 μέρες η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ για ΑΟΖ στο Καστελόριζο. Η επιστολή που έστειλε ο κ. Δένδιας στον ΟΗΕ δεν έχει συντεταγμένες. Είναι άσφαιρη. Ο Τούρκος το λέει συνέχεια, το είπε και σήμερα. Είπε ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει συντεταγμένες άρα έχει άδικο. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα έχουμε χαρίσει το Καστελόριζο στην Τουρκία και οι επόμενες γενιές θα σας θεωρούν υπαίτιους για απώλεια εθνικής κυριαρχίας νοτίως του Καστελόριζου», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Βελόπουλο, για την φράση του «θα τρώνε με χρυσά κουτάλια», την οποία είπε αναφερόμενος στις απ' ευθείας αναθέσεις.

«Δεν μπορεί στα παιδιά αυτά μπροστά να λέμε τέτοια εννοώντας τους μαθητές από την Ηλεία που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση. Έχουμε υπηρετήσει 41 χρόνια στα σύνορα υπερασπίζοντας τα παιδιά αυτά και θα το κάνουμε όπως λέει ο όρκος μας μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μας. Εκνευρίστηκα! Αλλά εάν σε κάποιον άνθρωπο λένε κάτι τέτοιο και δεν εκνευρίζεται θα πρέπει το περιβάλλον του να ανησυχήσει. Δεν είναι σωστό αυτό που είπατε».

«Ο υπουργός δεν κατάλαβε. Δεν είπα ποτέ ότι «ο κ. Στεφάνης θα φάει με χρυσά κουτάλια γιατί δεν το εννοώ και δεν το πιστεύω. Είπα «κάποιοι φίλοι σας. Για τις απευθείας αναθέσεις», απάντησε ο κ. Βελόπουλος.

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, απάντησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

««Από που κι ως που η θέσπιση εθνικού συντονιστή για την διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και ενιαίου φορέα επιτήρησης συνόρων, το οποίο θα απαρτίζεται από στελέχη τριών υπουργείων, συνιστούν στρατό μέσα σε στρατό που εγώ πρέπει να σηκωθώ να φύγω; Αυτό καταλάβατε; Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει επιπλέον βάρος προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια, και «θα δείτε σε λίγο διάστημα από σήμερα πόσο καλύτερη επίδοση θα υπάρχει όσον αφορά τον έλεγχο και των συνόρων και της εσωτερικής ασφάλειας.

Αν παρακολουθείτε την δική μου δραστηριότητα εδώ θα δείτε ότι εδώ και ένα μήνα περίπου έχω εξαγγείλει το πρόγραμμα για το ελληνικό UAV. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με την αμερικανική κυβέρνηση για τρία στοιχεία μη επανδρωμένου οχήματος και αναμένουμε μη επανδρωμένα οχήματα Ισραηλινής κατασκευής. Είμαστε σε επαφή με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και την επόμενη περίοδο θα έχουμε πάρα πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες για να αναπτύξουμε προγράμματα δικών μας μη επανδρωμένων με ευρωπαϊκά κονδύλια. Το υπουργείο και η πολιτική του ηγεσία θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Έχουμε το ταλέντο, έχουμε το προϊόν της έρευνας το πρωτότυπο αποτέλεσμα τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες την αμυντική βιομηχανία και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα έχουμε σύντομα το ελληνικό UAV».

Στις αναφορές του κ. Βελόπουλου για το ΚΚΕ, απάντησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, λέγοντας ότι όταν λέει «εμείς και η Χρυσή Αυγή στο Ευρωκοινοβούλιο, σε αυτό το εμετικό ψήφισμα που θεωρεί κυρίως τη Σοβιετική Ένωση υπεύθυνη για τον β’ παγκόσμιο πόλεμο και όχι την Γερμανία η Χρυσή Αυγή ψήφισε κατά, γιατί θα ήθελε να έλεγε ότι ο Χίτλερ ήταν ευεργέτης της ανθρωπότητας. Τα άλλα για τα «κολχόζ» είναι ξαναζεσταμένο φαί ξινισμένο και δηλητηριώδες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση