GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ για την Τουρκία: Να σταλεί αυστηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει τίποτα

Την πρόταση που διατύπωσε νωρίτερα σήμερα για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να διατυπωθεί κοινή εθνικ...

Την πρόταση που διατύπωσε νωρίτερα σήμερα για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να διατυπωθεί κοινή εθνική γραμμή αντίδρασης απέναντι στην επιθετικότητα της Άγκυρας, επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά στην έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως «χρειάζεται να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα αλλά δεν πρόκειται να παραχωρήσει τίποτα» ενώ χαρακτήρισε λάθος το μήνυμα του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, Θάνου Ντόκου, για συνεκμετάλλευση επισημαίνοντας ότι έχει ζητήσει εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό.

Βασικό θέμα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ αποτελεί η πορεία της οικονομίας και η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με αιχμή το φορολογικό νομοσχέδιο.

Επί του θέματος, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «άλλαξε η κυβέρνηση αλλά δεν άλλαξε η οικονομική πολιτική. Οι δεσμεύσεις για τα υπερπλεονάσματα και το Υπερταμείο είναι θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας και της οικονομίας που μας φόρεσε ο κ. Τσίπρας και κρατά ο κ. Μητσοτάκης. Τα υπερπλεονάσματα υπονομεύουν τη ανάπτυξη που θα παραμένει αναιμική».

Αναφερόμενη ειδικά στο φορολογικό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρατήρησε ότι απουσιάζει μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση και οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι αποσπασματικέ που δεν βοηθούν στη προσέλκυση επενδύσεων. Υπενθύμισε, επίσης, τις βασικές προτεραιότητες του Σχεδίου Ελλάδα που έχει επεξεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής και είχε παρουσιάσει προεκλογικά.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση γίνεται παρουσία των καθηγητών και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Σαχινίδη, Ν. Χριστοδουλάκη και Κ. Γάτσιου.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε, επίσης, να συνεδριάσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο , 14-15 Δεκεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να συζητήσει τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό και την οικονομία καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

Τέλος, πρότεινε η ιδεολογική και προγραμματική Συνδιάσκεψη που αναβλήθηκε, λόγω του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ να διεξαχθεί στις 7-8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας και να κλείσει με αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση