GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα άκρα τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Δεν θα συζητήσουμε με άλλες χώρες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριψε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της συμφωνίας για τη χάραξη θαλασσίων συνόρων, την οποία υπέγραψε με τη Λιβύη κα...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριψε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της συμφωνίας για τη χάραξη θαλασσίων συνόρων, την οποία υπέγραψε με τη Λιβύη και η οποία επιτρέπει στην Άγκυρα θα εγκαθιδρύσει δικαιώματα επί τεραστίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η επίμαχη συμφωνία υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.
«Εάν το θέμα τεθεί στην ατζέντα, θα τους πούμε ότι αυτό που έκαναν η Λιβύη και η Τουρκία απορρέει από κυριαρχικά τους δικαιώματα και δεν θα τα συζητήσουμε μαζί τους», προειδοποίησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα ζητήσει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ για το θέμα.
«Η Ελλάδα μπορεί να λάβει μέτρα, εμείς επίσης έχουν το δικαίωμα να λάβουμε. Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο», ανέφερε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα, αλλά επίσης από την Αίγυπτο και την κυπριακή κυβέρνηση, για την αποτυχία της τουρκο-λιβυκής θαλάσσιας συμφωνίας «δεν θα έχουν καμία συνέπεια, διότι έχουμε συνομολογήσει γραπτή συμφωνία με την Λιβύη».
«Η Τουρκία δεν θα συζητήσει γύρω από ένα τραπέζι, με άλλες χώρες, για τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε ο Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση