GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο Μητσοτάκης

Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Ελληνικής Αστυομίας. Η παρουσίαση θα γίνει στις 10:30 στο ...

Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Ελληνικής Αστυομίας.
Η παρουσίαση θα γίνει στις 10:30 στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο, όπου θα παραστεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας και χαιρετισμό.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", ο Πρωθυπουργός δήλωσε την απόλυτη στήριξή του στον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν.
"Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μια οργανωμένη πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα, δεν ασκείται από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Και πάντα στο όνομα του κοινού καλού. Δεν χαίρεται κανείς όταν ασκείται βία, θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε πανηγυρίζει. Όμως, πάνω σε αυτή τη βασική αρχή στηρίχθηκαν οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες από τότε που, ακριβώς πριν από 100 χρόνια, ο Μαξ Βέμπερ μίλησε για το μονοπώλιο της βίας που ασκεί το κράτος. Έτσι λειτουργούν οι οργανωμένες πολιτείες και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την παραμικρή έκπτωση στην πολιτική μου για την εφαρμογή του νόμου. Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να μη βλέπουν αυτή την απλή πραγματικότητα. Να πιάνονται από μεμονωμένα περιστατικά και να μην βλέπουν την συνολική εικόνα", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση