GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεσιτάλ Χρυσικάκου στις «Σχέσεις Πόθου- Πάθους-Πόνου» στο θέατρο «Αυλαία»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Ηθοποιός αξιώσεων ο Τάκης Χρυσικάκος έχει κερδίσει πολλές μα και ζηλευτές «νίκες» στην μα...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ηθοποιός αξιώσεων ο Τάκης Χρυσικάκος έχει κερδίσει πολλές μα και ζηλευτές «νίκες» στην μακρά πορεία του στο χώρο. Χωρίς ποτέ να... επαναπαύεται στις δάφνες του, βάζει ολοένα και πιο απαιτητικά «στοιχήματα», ανεβάζει τον πήχη, για αυτό και το κοινό τον ακολουθεί πιστά στα νέα ...ραντεβού που του δίνει! Τον καιρό αυτό «χτυπά»στο ζεστό και εξαιρετικά φιλόξενο θέατρο «Αυλαία»

της Θεσσαλονίκης -ένα θέατρο...κόσμημα που θα όφειλε να ζηλεύει και η Αθήνα!- με τις δυνατές «Σχέσεις Πόθου-Πάθους-Πόνου» του χαρισματικού Διονύση Χαριτόπουλου.

Ο πολυσχιδής Τάκης Χρυσικάκος ...ανεβάζει στη σκηνή το υπέροχο κείμενο, υπογράφοντας με δεινότητα την θεατρική προσαρμογή του,την σκηνοθεσία και τις μουσικές επιλογές ρίχνοντας με τρόπο ζηλευτό μια ...διαβολική ματιά στα ερωτικά μας. Μόνος στη σκηνή, μιλά περί...έρωτος και άλλων δαιμονίων, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που...κρέμεται από το στόμα του, παρακολουθώντας τον να περιγράφει και να φωτίζει ωμά αλλά και απροκάλυπτα όσα μας βασανίζουν ή μας κάνουν ονειρευόμαστε. Από την επιλογή συντρόφου ως τον ερωτικό παράδεισο και τον χωρισμό. Τις διαφορετικές απαιτήσεις.

Τη συμβίωση, τη ζήλια, την απιστία, την υποκρισία, τους συμβιβασμούς τον χωρισμό.

Τίποτα δεν μένει κρυφό από την οξεία ματιά του συγγραφέα. Οι αλήθειες που καταθέτει ο Χαριτόπουλος καταθέτονται στη σκηνή με οίστρο, αμεσότητα, ακρίβεια, μέτρο,χιούμορ αλλά και συγκίνηση από τον Χρυσικάκο στις καλύτερες στιγμές του. Μιλά για τον έρωτα και φέρει και ...πόθο και ...πάθος και ...πόνο στην ερμηνεία του. «Ο έρωτας είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της Φύσης». «Κανείς άντρας δεν είναι “άντρας” αν δεν τον επιβεβαιώσει τουλάχιστον μία γυναίκα». «Ο αυνανισμός είναι κράκερ». «Το δοκιμαστήριο του έρωτα είναι η συμβίωση». «Άντρας μονογαμικός δεν υπάρχει· είναι αφύσικο. Ούτε γυναίκα».

«Ζωή εκ του ασφαλούς δεν υπάρχει· ούτε έρωτας». «Η απιστία δεν είναι για σκότωμα».

«Ο χωρισμός είναι ακρωτηριασμός».Πόσες αλήθειες επί σκηνής.Η ζωή μας επί σκηνής. Οι χαρές μας,οι πληγές μας, τα φιλιά μας, τα δάκρυά μας, η ανάγκη μας να σηκωθούμε πάλι όρθιοι και ας έχουμε πέσει στα πατώματα, η ελπίδα πως πάντα έρχεται φως μετά το σκοτάδι... Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ο Χρυσικάκος σε αυτό το νέο γερό θεατρικό «χτύπημά»του, για αυτό και αποθεώνεται από το κοινό που «πλουτίζει»από την ερμηνεία του αλλά και τα...περί έρωτος και άλλων δαιμονίων που πρωταγωνιστούν στη σκηνή. Αν ανηφορίσετε στην κούκλα Θεσσαλονίκη δείτε τον οπωσδήποτε στο «Αυλαία»!Η γερή δουλειά θα ...ταξιδέψει και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και την περιμένουμε και στην Αθήνα! Καλοτάξιδη να είναι-που θα είναι!-γιατί της αξίζει! Έχει δουλέψει με μεράκι και οίστρο ο Χρυσικάκος και το αποτέλεσμα είναι αληθινά αξιοζήλευτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση