GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Θα αγωνισθούμε για να αναγνωρισθεί διεθνώς η γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου

«Θα αγωνισθούμε, αποφασισμένοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας, για ν' αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντο...

«Θα αγωνισθούμε, αποφασισμένοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας, για ν' αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ανθρώπινη μνήμη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με Αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «θα αγωνισθούμε για ν΄αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μία αναδρομική συγγνώμη, εγκαταλείποντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των, κατά γενική ομολογία, αμάχητων ιστορικών τεκμηρίων».

Επανέλαβε, επίσης, την δέσμευσή του και σημείωσε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ίδρυσης Μουσείου, αφιερωμένου στην εμβληματική ιστορία του Ελληνισμού του Πόντου.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Διεθνούς Συνεδρίου, με θέμα το έγκλημα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι συνιστά μία μεγάλη συμβολή και για την διεθνοποίηση του δίκαιου αιτήματος αναγνώρισης της φρικτής αυτής Γενοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση