GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πομπέο: Δεν θα ανεχθούμε το Ιράν να προχωρά σε ενέργειες που θέτουν Αμερικανούς σε κίνδυνο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε από κορυφαίους συμβούλους του για ζητήματα εθνικής ασφαλείας σχετικά με τα αεροπορικ...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε από κορυφαίους συμβούλους του για ζητήματα εθνικής ασφαλείας σχετικά με τα αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον φιλοϊρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, γνωστοποίησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

«Δεν θα ανεχθούμε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν να προχωρά σε ενέργειες που θέτουν Αμερικανούς και Αμερικανίδες σε κίνδυνο», δήλωσε ο Πομπέο μετά την ενημέρωση του Τραμπ, στο κλαμπ του μεγιστάνα στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπις της Φλόριντας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, οι αεροπορικές επιδρομές ήταν «επιτυχείς» και συζητήθηκαν επίσης άλλες επιλογές με τον Ρεπουμπλικάνο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις, τουλάχιστον 25 παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 55 τραυματίστηκαν στις τρεις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν στην επικράτεια του Ιράκ. Άλλες δύο επιδρομές έγιναν στην επικράτεια της Συρίας. Επρόκειτο για πλήγματα σε αντίποινα για τον θάνατο ενός Αμερικανού συμβασιούχου σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον ιρακινής στρατιωτικής βάσης, ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση