GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράλυτος αθλητής περπάτησε ξανά έπειτα από πρωτοποριακή επέμβαση - ΦΩΤΟ

Τραγωδία έζησε πριν από ενάμιση χρόνο ο Καναδός παίκτης χόκεϊ Ράιαν Στρασνίτζκι όταν σε τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο στο οποίο ε...

Τραγωδία έζησε πριν από ενάμιση χρόνο ο Καναδός παίκτης χόκεϊ Ράιαν Στρασνίτζκι όταν σε τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε σκοτώθηκαν 16 από τους συμπαίκτες του και μέλη της προπονητικής ομάδας, ενώ αυτός επέζησε αν και παράλυτος από το στήθος και κάτω.

Πλέον ο 20χρονος πρώην αθλητής κατάφερε να κάνει τα πρώτα του βήματα αφού υπεβλήθη σε πειραματική χειρουργική επέμβαση στην Ταϊλάνδη

Στην επέμβαση που κόστισε 10.000 δολάρια, οι γιατροί εμφύτευσαν προσομοιωτή σπονδυλικής στήλης που στέλνει ηλεκτρικά σήματα μέσω του νωτιαίου μυελού στα νεύρα των κάτω άκρων του, ένα υποκατάστατο των ηλεκτροχημικών σημάτων που πλέον ο νωτιαίος μυελός του δεν μπορεί να μεταδώσει με φυσικό τρόπο.

Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση, με τη βοήθεια φυσιοθεραπευτή και ειδικευμένου εκπαιδευτή ο Ράιαν έκανε τα πρώτα του βήματα, ένα ορόσημο γι' αυτόν έπειτα από 17 μήνες παραλυσίας.

Στις 6 Απριλίου 2018 συνέβη μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην αθλητική ιστορία του Καναδά, όταν ένας άπειρος οδηγός φορτηγού παραβίασε πινακίδα "στοπ" σε διασταύρωση στο Σασκατσουάν σε αυτοκινητόδρομο βόρεια του Τίσντεϊλ και συγκρούστηκε με το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα νέων του χόκεϊ Humboldt Broncos. Όσοι επιβίωσαν είδαν τη ζωή τους να αλλάζει δραματικά για πάντα. 

Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε από την Αλμπέρτα στην ομιχλώδη Μπανγκόκ αναζητώντας τη θεραπεία που θα του ξαναδώσει την ικανότητα να περπατήσει. Νοσηλεύτηκε σε κέντρο αποκατάστασης στη Φιλαδέλφεια και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο για αποκατάσταση τραυμάτων στη σπονδυλική στήλη και νευρολογικών στο Κάλγκαρι. ΑΠέκτησε φιλία με τον πρώην χειρουργό Ρίτσι Γκιλ που παρέλυσε έπειτα από ατύχημα με ιστιοσανίδα στη Χαβάη και ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη για να ακολουθήσει την ίδια θεραπεία με αυτόν. Στο διαδίκτυο έχει στηθεί σελίδα οικονομικής ενίσχυσης του νεαρού αθλητή ώστε να καλυφθεί η πολυδάπανη θεραπεία του. Ελπίζει πως την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει με τον πατέρα του σπίτι για να βρεθεί με την υπόλοιπη οικογένειά του. 

Έπειτα από τρεις εβδομάδες πήρε εξιτήριο και κατάφερε να επισκεφθεί την εμπορική περιοχή αλλά και ένα ζωολογικό κήπο στην Μπανγκόκ.

Ryan Straschnitzki is doing well. Standing with knees straight. pic.twitter.com/qG8bSGs3uI

— Kitt (@Kitt24336336) December 9, 2019
 

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση