GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα στοιχεία για την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο στη Συγγρού - Τρεις εστίες φωτιάς σε δύο διαφορετικούς ορόφους

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Athenaeum ...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, στη λεωφόρο Συγγρού.

Σημειώνεται πως εξαιτίας της πυρκαγιάς, δύο γυναίκες έπαθαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα -εκ των οποίων η μία είναι διασωληνωμένη στο Αττικό Νοσοκομείο- και ένας άνδρας να αντιμετωπίσει επίσης σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και να υποστεί κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας, διαπίστωσαν πως εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς σε δύο διαφορετικούς ορόφους.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται το περιστατικό, θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για προσπάθεια εμπρησμού του ξενοδοχείο και ερευνούν πλέον ποια είναι τα κίνητρα των δραστών.

Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία στο χώρο, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο εστίες στον πρώτο όροφο, η μία μέσα σε δωμάτιο και η άλλη στο διάδρομο, ενώ η τρίτη στον διάδρομο του 2ου ορόφου. Και στα τρία σημεία βρέθηκαν καμένα πλαστικά μπιτόνια, ενώ άλλα δύο άθικτα βρέθηκαν στον διάδρομο του 2ου ορόφου.

Στον ίδιο όροφο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έχει γίνει προσπάθεια εμπρησμού και μέσα σε δύο δωμάτια, με εύφλεκτο υγρό στα κρεβάτια, αλλά για άγνωστο λόγο η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις. Και οι άλλες εστίες δεν ήταν μεγάλες και σβήστηκαν γρήγορα από την Πυροσβεστική, αλλά υπήρξε πολύς καπνός που «έπνιξε» το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των τριών πελατών, ενώ άλλοι 20, πελάτες και εργαζόμενοι, απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες.

Δικαστικοί επιμελητές θα σφράγιζαν το ξενοδοχείο 

Σημειώνεται, πως την ώρα που εκδηλώθηκαν οι εστίες της πυρκαγιάς, στην είσοδο βρίσκονταν δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι είχαν πάει να σφραγίσουν το ξενοδοχείο, καθώς υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μέχρι τώρα έχουν πάρει καταθέσεις για την υπόθεση από περισσότερα από 25 άτομα, ενώ έκαναν και δεύτερη αυτοψία σήμερα στο χώρο, αναζητώντας και οπτικό υλικό από κάμερες, που θα μπορούσε να βοηθήσει το έργο της προανάκρισης. Παράλληλα ερευνώνται όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και τα θέματα ασφαλείας, καθώς, όπως λένε οι αρμόδιο αξιωματικοί, αν η συγκεκριμένη πυρκαγιά εκδηλωνόταν νύχτα, θα μπορούσε να εξελιχτεί σε τραγωδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση