GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκλητικός Τσαβούσογλου και για το Κυπριακό: Η Ελλάδα δεν στήριξε την προσπάθεια να βρεθεί λύση

Ευθύνες στην Ελλάδα και για το Κυπριακό επέρριψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σημερινές δηλώσεις του στο «Φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου R...

Ευθύνες στην Ελλάδα και για το Κυπριακό επέρριψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σημερινές δηλώσεις του στο «Φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου Rome Med», κατηγορώντας την Αθήνα ότι δεν στήριξε την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα: “Ξοδέψαμε μεγάλη ενέργεια για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, στηρίξαμε τις σχετικές πρωτοβουλίες διαλόγου. Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν στήριξε την όλη προσπάθεια. Το 2017, μόνον η Τουρκία επέδειξε εποικοδομητική προσέγγιση. Αλλά θα συνεχίσουμε τον διάλογο, διότι η κατάσταση στην Κύπρο έχει σοβαρές συνέπειες και στη γύρω περιοχή”, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου σχολίασε και τις κινήσεις της Ελλάδας σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, αναφέροντας πως “η συμφωνία με τη Λιβύη είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και είμαστε έτοιμοι να προβούμε και σε νέες συμφωνίες”, είπε και πρόσθεσε: “Μπορούμε να κάνουμε διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες με όλες τις χώρες που βρίσκονται στην περιοχή, εκτός από την Κύπρο... Η Λιβύη είναι μία χώρα που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Είναι μία ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα. Είναι απαράδεκτη ενέργεια η απέλαση ενός πρέσβη επειδή υπέγραψε μία συμφωνία με μία άλλη χώρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση