GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δημοσίευσε χάρτες με τις διεκδικήσεις της Άγκυρας σε Κυπριακή ΑΟΖ και Ανατολική Μεσόγειο

Την εργασία του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας – Αεροπορίας – Συνόρων, του Πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγιες, με τις ζ...

Την εργασία του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας – Αεροπορίας – Συνόρων, του Πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγιες, με τις ζώνες θαλάσσιων δικαιοδοσιών που έχει κηρύξει ή διεκδικεί η Τουρκία δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sigmalive, η έκθεση παρουσιάζει και εξηγεί με χάρτες τις θαλάσσιες ζώνες που διεκδικούν όλες οι πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο. Η έκθεση, μάλιστα, χαρακτηρίζει τις θαλάσσιες διεκδικήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου «μαξιμαλιστικές» και «παράνομες» από άποψη διεθνούς δικαίου (σελ. 4).

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στη σελίδα 5 η έκθεση παρουσιάζει τα σημεία γύρω από την Κύπρο στα οποία συγκρούονται τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ κάθε πλευράς, αλλά και που βρίσκονται αυτή την στιγμή ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα της Τουρκίας.

Στην επόμενα σελίδα παρουσιάζεται χάρτης με όλα τα τεμάχια, όπως τα έχει χωρίσει η Τουρκία και το ψευδοκράτος καλύπτοντας σχεδόν όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στον χάρτη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δεν αναγνωρίζονται η υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και του Καστελλόριζου.

Στην 28σέλιδη έκθεση παρατίθενται επίσης αποφάσεις (με χάρτες) διεθνών δικαστηρίων σχετικά με την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών άλλων χωρών τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ στο τέλος παρουσιάζεται το ιστορικό της αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας για την ΑΟΖ στην ανατ. Μεσόγειο.

Δείτε την έκθεση Δείτε την έκθεση ΕΔΩ

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση