GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση στο Πέρλ Χάρμπορ: Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας - Ναύτης ο δράστης - ΦΩΤΟ

Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση στη στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ-Χίκαμ που σημειώ...

Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση στη στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ-Χίκαμ που σημειώθηκε την Τετάρτη όταν ένα στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού άνοιξε πυρ για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Σύμφωνα με αξιωματικούς των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στη Χαβάη, όπου βρίσκεται η βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο ναύτης που άνοιξε πυρ υπέκυψε μετά τον αυτοτραυματισμό του με το υπηρεσιακό του όπλο.

Τα ονόματα των θυμάτων και του δράστη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι στιγμής. Νωρίτερα, τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα της επίθεσης είναι πολιτικοί υπάλληλοι του ναυτικού και ότι το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο ναυπηγείο της βάσης, γεγονός που επιβεβαίωσε η διοίκηση της στρατιωτικής εγκατάστασης.

«Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως μέλος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού» και «άνοιξε πυρ εναντίον τριών πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας πριν αυτοκτονήσει».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Hawaii News Now, η επίθεση διαπράχθηκε «περί τις 2:30 το μεσημέρι» χθες Τετάρτη [τοπική ώρα· περί τις 02:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας].

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η άρση του αποκλεισμού που επιβλήθηκε στη βάση εξαιτίας της επίθεσης.

Επικεφαλής της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση έχουν τεθεί αξιωματικοί της αμερικανικής στρατιωτικής δικαιοσύνης.

Το συμβάν καταγράφηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ που εξαπέλυσαν την 7η Δεκεμβρίου 1941 οι αυτοκρατορικές ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, εξωθώντας τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΡ/Caleb Jones

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση