GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Βαθιά" το χέρι στην τσέπη για τους φορολογούμενους: Τι πρέπει να πληρώσουν έως την Πρωτοχρονιά

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2019 οι φορολογούμενοι αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς οι υποχρεώσεις "τρέχου...

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2019 οι φορολογούμενοι αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς οι υποχρεώσεις "τρέχουν" έως την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταβληθούν εισφορές, τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος πρόσφατα αποφασίστηκε να μειωθεί επιπλέον κατά 8% στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020. Ειδικότερα:

Οι εισφορές

Έως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου οι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να πληρώσουν τις εισφορές Νοεμβρίου του ΕΦΚΑ. Την ίδια ημερομηνία θα γίνει η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού.

Τέλη Κυκλοφορίας

Η 31η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής του ποσού για τα τέλη κυκλοφορίας 2020. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Αναλυτικά καταβάλλεται:

- Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ.

- Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο

- 0 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα πληρωμής ή δεν επιθυμούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 μπορούν να προχωρήσουν σε κατάθεση των πινακίδων των οχημάτων τους.

Τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2020. Το παραπάνω ισχύει για αυτούς που έχουν εξοφλήσει τον φόρο εφάπαξ. Επιπλέον επισημαίνεται ότι η μη πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής για προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα. Η αίτηση χορήγησης αναστολής πληρωμής ΕΝΦΙΑ σε νομικά πρόσωπα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4223/2013, πραγματοποιείται από τις ΔΟΥ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ. 1250/2014 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η αίτηση δύναται να υποβληθεί έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου.

Φόρος ασφαλίστρων

Για τα ασφάλιστρα και δικαιώματα που γίνονται απαιτητά το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου, ο φόρος καταβάλλεται έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων

Τέλος, τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες υποχρεούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά όλα τα εισοδήματά τους στη Φορολογική Διοίκηση με δήλωση που υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία ημέρα του 6ου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους. Για το φορολογικό έτος από την 1η Ιουλίου 2018 έως τις 30 Ιουνίου 2019 η δήλωση υποβάλλεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση