GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται τα χρήματα και οι δικαιούχοι

Σε περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών ,Θεόδωρος Σκυλακά...

Σε περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών ,Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το ποσό που είχε πρϋπολογισθεί για να καταβληθεί φέτος, το οποίο ήταν αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι, ανέρχονταν στα 68 εκατ. ευρώ. Πλέον με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται, όπως ανέφερε ο Θ. Σκυλακάκης, θα απαιτηθούν περίπου 5 εως 10 εκατ. ευρώ επιπλέον ποσά επιδόματος, τα οποία και θα διατεθούν για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης φέτος μπορεί να φθάσει τα 78 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποφασισθεί, αν αυτό χρειασθεί, και μια περαιτέρω καταβολή ποσού επιδόματος τον Ιανουάριο για να καλυφθούν νοικοκυριά που για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων την προσεχή Παρασκευή. Κάτι τέτοιο όμως θα εκτιμηθεί τον Ιανουάριο.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκφράζουν την αισιοδοξία τους σχετικά με τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που αποτυπώνονται στον ρυθμό αύξησης των εσόδων. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκυλακάκης το Νοέμβριο υπήρξε υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 117 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού. Επίσης το πλεόνασμα ξεπέρασε για ακόμη έναν μήνα τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση