GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τρίτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια - Οι εκλογές θα είναι καθοριστικές για το BREXIT

Στις κάλπες θα κατευθυνθούν σήμερα οι Βρετανοί για τις τρίτες εκλογές μέσα σε πέντε χρόνια. Οι εκλογές αυτές θα "δείξουν" τ...

Στις κάλπες θα κατευθυνθούν σήμερα οι Βρετανοί για τις τρίτες εκλογές μέσα σε πέντε χρόνια.

Οι εκλογές αυτές θα "δείξουν" τον δρόμο για το Brexit υπό τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον είτε για ένα ακόμη δημοψήφισμα, που θα έχει τη δυνατότητα να αναστρέψει την απόφαση να φύγει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο βασικός αντίπαλος του Τζόνσον, είναι ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έχει υποσχεθεί φόρους στους πλούσιους και δημοψήφισμα για το Brexit μεταξύ άλλων.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε 650 σημεία σε όλη τη χώρα. Οι κάλπες ανοίγουν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 22:00.

Μόλις ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, η καταμέτρηση θα ξεκινήσει αμέσως. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Οι εκλογές στη Βρετανία γίνονται κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια. Είναι οι πρώτες εκλογές από το 1923 που πραγματοποιούνται τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ οι πρώτες που γίνονται τον χειμώνα από το 1974.

Πηγή πληροφοριών: BBC, Reuters

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση