GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΚΟΜΗ! Παραδέχθηκε ότι δεν έχει πτυχίο του Columbia ο (υφυπουργός) Διαματάρης...

Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με το εάν είναι κάτοχος ή όχι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia, δίνει ο υφυπου...

Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με το εάν είναι κάτοχος ή όχι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia, δίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Columbia, αλλά λόγοι οικονομικοί δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει τον σχετικό τίτλο σπουδών.

Το θέμα έφερε στο φως η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us, η οποία δημοσίευσε φωτογραφία που φέρεται να είναι η απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος είναι και ο εκδότης της γνωστής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ».
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό που παρουσιάζει το kalami.us, το πανεπιστήμιο απαντά πως ο Αντώνης Διαματάρης έχει μόνο εγγραφή (enrollement only) στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.

Οι μεγάλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν πάντως που ανάγκασαν τον υφυπουργό Εξωτερικών  να παραδεχθεί ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν. Πολλοί επιμένουν πάντως ότι ύστερα από το θέμα που δημιουργήθηκε, ο κ. Διαματάρης θα έπρεπε ήδη να έχει οδηγηθεί σε παραίτηση!

Αναλυτικά, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Διαματάρης τονίζει πως: “Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό”.
Εξηγεί στη συνέχεια, πως “προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών”.
Καταλήγοντας στη δήλωσή του, εκφράζει τη λύπη του "αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού”.

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι άλλη fake αριστεία κ. Μητσοτάκη
Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση επί του θέματος, επικαλούμενος σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ, “που παρουσιάζουν στοιχεία που αμφισβητούν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη”.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, “ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!”.
Η Κουμουνδούρου τονίζει πως “ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα” και καταλήγει αναφέροντας πως σε διαφορετική περίπτωση, ο Πρωθυπουργός “όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση