GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς και πότε «γεννήθηκε» η Cyber Monday - Γιατί ονομάστηκε έτσι

O θεσμός της "Cyber Monday"πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα μετά την Black Friday (που ακολουθεί την «Ημέρα των Ευχαριστι...

O θεσμός της "Cyber Monday"πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα μετά την Black Friday (που ακολουθεί την «Ημέρα των Ευχαριστιών») και είναι η ημέρα με τις μεγάλες online προσφορές για τους λάτρεις του e-shopping.

Πρόκειται για μία "παράδοση" που ξεκίνησε το 2005 και αφορά στις αγορές που γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου.

Την ίδια χρονιά ανακαλύφθηκε ο όρος "Cyber Monday" από την αντιπρόεδρο της έρευνας και του στρατηγικού σχεδιασμού για την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής των ΗΠΑ, (National Retail Federation), Ellen Davis.

Επί αρκετά συνεχόμενα έτη, η NRF παρατηρούσε με έρευνές της, μία αυξανόμενη τάση στην κίνηση και στις αγορές μέσω διαδικτύου, την πρώτη Δευτέρα μετά την «Ημέρα των Ευχαριστιών».

Έτσι η ομάδα των ερευνητών που ασχολήθηκε με το εν λόγω ζήτημα, δημοσίευσε ένα δελτίο Τύπου λίγο πριν από την «Ημέρα των Ευχαριστιών» του 2005, όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο όρος «Cyber Monday».

Αρχική σκέψη ήταν να ονομαστεί "Black Monday" καθώς ερχόταν μετά την "Black Friday", όμως, γρήγορα αυτή εγκαταλείφθηκε γιατί παρέπεμπε στη «Μαύρη Δευτέρα» των αγορών στις 19 Οκτωβρίου 1987 με την κατάρρευση των Χρηματιστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση