GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το θέμα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης έθεσε ο Δένδιας στον Ύπατο Εκπρόσωπο της EE

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίoυ Το θέμα του μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας έθεσε στον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για τις εξωτερικές ...

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίoυ

Το θέμα του μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας έθεσε στον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνάντηση που είχε μαζί του στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δήλωσε τα εξής: "είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις, τον κ.Γιοσέπ Μπορρέλ, για τα θέματα που αφορούν τα δυο τελευταία memoranda, υπογραφέντα μεταξύ της Τουρκίας και του κ.Σεράτς ισχυριζόμενου ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Λιβύης."

"Του έκανα μια αναλυτική ενημέρωση και του εξήγησα γιατί αυτά τα memoranda και μόνο με τη ύπαρξή τους αποτελούν προσβολή των συμφερόντων, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και άλλων χωρών", σημείωσε.

"Του ζήτησα επίσης να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που προέρχονται όχι μόνο από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ως χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά κυρίως από την ανάγκη να υπερασπίζουμε το διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο των θαλασσών”, ανάφερε ο Νίκος Δένδιας.

Σημείωσε μάλιστα ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού στον Ύπατο Εκπρόσωπο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

"Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα", επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας.

"Η ειρηνική επίλυση των διαφορών είναι κοινή παγκόσμια θέση, προέρχεται από τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Το ερώτημα δεν είναι εδώ πώς επιλύονται αλλά πώς δημιουργούνται οι διαφορές και η Τουρκία με την παραβατική της συμπεριφορά, αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί συνεχώς διαφορές με όλους τους γείτονές της! Δεν υπάρχει κανένα γειτονικό κράτος που να μην έχει διαφορές μαζί της. Νομίζω ότι είναι υπερβολικό και κάτι δείχνει" τόνισε ο Έλληνας Υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε σχέση τέλος, με το αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, ο Υπουργός απάντησε ότι "είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για οτιδήποτε τέτοιο".

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ελληνική αντιπροσωπεία.

Συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης @JosepBorrellF στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια. #Brussels #EU #HRVP pic.twitter.com/xXVsoPNhes

— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 3, 2019

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση