GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη επιχείρηση της Europol σε 30 χώρες - Πάνω από 200 συλλήψεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στη σύλληψη 228 προσώπων και στην ταυτοποίηση χιλιάδων μεταφορών παράνομου χρήματος (money mules) προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε ...

Στη σύλληψη 228 προσώπων και στην ταυτοποίηση χιλιάδων μεταφορών παράνομου χρήματος (money mules) προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε περίπου 30 χώρες, στο πλαίσιο μια ευρείας επιχείρησης ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

Η επιχείρηση, που κράτησε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν πάνω από 1.000 ποινικές έρευνες, εκ των οποίων «πολλές βρίσκονται σε εξέλιξη», όπως ανακοίνωσε σήμερα η Europol.

«Πάνω από 650 τράπεζες, 17 τραπεζικές ενώσεις και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συνέβαλαν στην αναφορά 7.520 δόλιων συναλλαγών από μεταφορείς παράνομου χρήματος, αποτρέποντας έτσι τη συνολική απώλεια 12,9 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τη Europol.

Η επιχείρηση, με τη στήριξη της Europol, του ευρωπαϊκού οργανισμού για τη δικαστική συνεργασία Eurojust και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (European Banking Federation – EBF), επέτρεψε την ταυτοποίηση 3.833 κομιστών παράνομου χρήματος καθώς και 386 προσώπων επιφορτισμένων με τη στρατολόγηση των ‘money mules’, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 228.

Οι κομιστές παράνομου χρήματος συχνά συμμετέχουν στις δραστηριότητες που αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εν αγνοία τους, λαμβάνοντας και μεταφέροντας χρήματα που έχουν αποκτηθεί παρανόμως, εξήγησε η Europol.

Oι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με τη στρατολόγηση --και που δραστηριοποιούνται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-- καταφέρνουν να πείσουν τα θύματά τους «να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς με το πρόσχημα της αποστολής ή της λήψης χρημάτων», σύμφωνα με τη Europol. Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε 31 χώρες, μεταξύ των οποίων στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση