GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Φιλαράκια»: Πέθανε η δημιουργός του τραγουδιού «I 'll be there for you» - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Στα 72 της χρόνια και έπειτα από καρδιακή ανακοπή έφυγε από τη ζωή η Άλι Γουίλις, η βραβευμένη με Γκράμι συνθέτρια/στιχουργός που έγι...

Στα 72 της χρόνια και έπειτα από καρδιακή ανακοπή έφυγε από τη ζωή η Άλι Γουίλις, η βραβευμένη με Γκράμι συνθέτρια/στιχουργός που έγινε πασίγνωστη από το τραγούδι της "I 'll be there for you" για τη σειρά "Φιλαράκια".

Αυτό το τραγούδι που έγραψε για τους Rembrandts έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τηλεοπτικά μουσικά θέματα όλων των εποχών. Η Γουίλις έγραψε επίσης τις επιτυχίες των Earth, Wind & Fire, "September" και "Boogie Wonderland" και πέρυσι έγινε η εισαγωγή της στο Songwriters Hall of Fame.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ, το σπίτι της θρυλικής δισκογραφικής Motown. Η Γουίλις επισκεπτόταν τα στούντιο ηχογραφήσεων κάθε σαββατοκύριακο καθώς μεγάλωνε. "Μπορούσες να ακούς μέσα από τους τοίχους και έτσι έγινα στιχουργός" είχε πει στους New York Times πέρυσι.

Παρά το γεγονός ότι έγραφε μουσική και στίχους για κομμάτια που έγιναν επιτυχίες όπως των Pointer Sisters το "Neutron Dance" και το ντουέτο των Pet Shop Boys με την Dusty Springfield το "What Have I Done to Deserve This?", ποτέ δεν έμαθα να παίζει ή να διαβάζει μουσική.

Σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουισκόνσιν και το 1969 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου βρήκε δουλειά ως copywriter στην Columbia και Epic Records. ΤΟ 1972 άρχισε να γράφει μουσική και στίχους. Τα τραγούδια της πούλησαν περισσότερα από 60 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Κέρδισε δύο Γκράμι, το ένα για το soundtrack της ταινίας "Beverly Hills Cop" και το άλλο για το μιούζικαλ "The Color Purple".

Το 1995 ήταν υποψήφια για Emmy με το "I'll Be There for You" που το είχε γράψει σε σύντομη έκδοση για τα "Φιλαράκια" και αμέσως μετά έγραψε κανονικό τραγούδι. Αλλά κέρδισε το μουσικό θέμα από το "Star Trek: Voyager".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση