GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Manurhin MR35: Αυτό είναι το όπλο “γροθιά” που χρησιμοποίησε η ΕΚΑΜ στο Κουκάκι

Ειδικές συσκευές που εκτοξεύουν “μικρές ελαστικές μπάλες”, χρησιμοποίησαν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, που συμμετείχαν στην επιχε...

Ειδικές συσκευές που εκτοξεύουν “μικρές ελαστικές μπάλες”, χρησιμοποίησαν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι, όπως γνωστοποίησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας στις καταγγελίες περί χρήσης πλαστικών σφαιρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση αυτού του εξοπλισμού, στην επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου, “λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν”, με πέτρες, τούβλα και μεταλλικά αντικείμενα. Το εν λόγω όπλο, χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα όπλα MR-35 MANURHIN ή διαφορετικά “όπλα γροθιά”, είναι γαλλικής κατασκευής. Εκτοξεύουν σφαίρες από καουτσούκ, διαμετρήματος 35 χιλιοστών, όσο δηλαδή είναι το μέγεθος μία μπάλας πινγκ πονγκ και με ταχύτητα 113 μέτρων το δευτερόλεπτο, όπως περιγράφει το essai-armes.fr.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί αναφέρουν πως οι μπάλες που εκτοξεύουν οι εν λόγω συσκευές είναι ελαστικές και όταν χτυπήσουν σε κάποιο σημείο απορροφούν τον κραδασμό, ως εκ τούτου δεν προκαλούνται επικίνδυνοι τραυματισμοί.

Υποστηρίζουν, επίσης, πως αυτές τις συσκευές τις χρησιμοποιούν τουλάχιστον εδώ και 10 χρόνια, σε εκκενώσεις καταλήψεων αλλά και σε επιχειρήσεις που γίνονται σε κελιά κρατουμένων.

ΦΩΤΟ: essai-armes.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση