GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λάρισα: Καταδικάστηκε για ληστεία... μέσω messenger

Ποινή φυλάκισης έξι ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας σε έναν 45χρονο από το Βόλο, ο οποίος στην προσπάθεια ...

Ποινή φυλάκισης έξι ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας σε έναν 45χρονο από το Βόλο, ο οποίος στην προσπάθεια του να συναντηθεί και να ληστέψει έναν 39χρονο συμπολίτη του, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το messenger με κανονικά, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr, o 45χρονος τη στιγμή της συνάντησης έβγαλε στιλέτο, που το τοποθέτησε στο λαιμό του θύματος, απειλώντας τον να του δώσει χρήματα. Το θύμα δεν είχε κάτι παραπάνω από 50 ευρώ, με αποτέλεσμα να του πάρει το ρολόι και το κινητό τηλέφωνο. Ο δράστης τον απείλησε πως θα του κάνει ζημιά αν μιλήσει στην αστυνομία και έφυγε. Το θύμα όμως μετά το περιστατικό πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός.

Όμως, το messenger αποδείχθηκε ότι υπήρξε «παγίδα» για τον 45χρονο καθώς από τα στοιχεία δεν ήταν καθόλου… δύσκολο να βρεθεί ο δράστης, να συλληφθεί και να τιμωρηθεί για την πράξη του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα «χάκερ» καθώς παραβιάστηκε ο λογαριασμός του και χρησιμοποιήθηκε από άλλον, άγνωστο χρήστη.

Ο 45χρονος αρνήθηκε την πράξη και είπε πως «θα ήμουν διανοητικά καθυστερημένος εάν έκανα κάτι τέτοιο και προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει τον δικό μου λογαριασμό».

Ο δράστης, δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές που συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση και έτσι, τιμωρήθηκε με κάθειρξη 6 ετών χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο ωστόσο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κι ο δράστης διατήρησε την ελευθερία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση