GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολομέλεια Εφετών: Παραμένει στην Τουλουπάκη η δικογραφία της Novartis

Απέρριψε η Ολομέλεια των Εφετών το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για την ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε Εφέτη...

Απέρριψε η Ολομέλεια των Εφετών το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για την ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε Εφέτη ειδικό ανακριτή.
Με ψήφους 69 κατά, 40 υπέρ και τρία λευκά, οι Εφέτες έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της διαφθοράς. Όπως υποστήριξαν, η έρευνα διενεργείται τρία χρόνια και έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.
Συγκεκριμένα: ήδη πέντε δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις δικαστικές λειτουργούς να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας. Για το ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες, ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στον Κωνσταντίνο Φρουζή, όπως ειπώθηκε, αυτό οφείλεται στο ότι λείπουν στοιχεία, τα οποία αναμένουν από τους Εισαγγελείς.
Οι δυο ανακρίτριες δε, χαρακτηρίστηκαν ικανότατες στο έργο τους. Οσον αφορά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σημειώθηκε ότι η τελευταία ποινική δίωξη ασκήθηκε στις 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάνοντας αποτίμηση του έως τώρα έργου της, τονίστηκε ότι ήδη έχουν τεθεί επτά υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα τέσσερις ακόμη δικογραφίες.

Η μειοψηφία
Αντιθέτως, κατά την άποψη της μειοψηφίας, η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε Εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εισηγητή, είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο ενώ έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση