GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πούτιν φτιάχνει εθνική online εγκυκλοπαίδεια κόντρα στην "αναξιόπιστη Wikipedia"

Tη δημιουργία μιας ρωσικής ιστοσελίδας ως εθνική εγκυκλοπαίδεια ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις δηλώσεις...

Tη δημιουργία μιας ρωσικής ιστοσελίδας ως εθνική εγκυκλοπαίδεια ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις δηλώσεις πως η Wikipedia είναι αναξιόπιστη και πρέπει να αντικατασταθεί.

Η κίνηση θα διασφαλίσει ότι ο κόσμος μπορεί να βρει «αξιόπιστες πληροφορίες που επικαιροποιούνται συνεχώς στη βάση επιστημονικά εξακριβωμένων πηγών πληροφόρησης», αναφέρει ψήφισμα της κυβέρνησης.

Τον περασμένο μήνα ο Πούτιν πρότεινε την αντικατάσταση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia με την ηλεκτρονική έκδοση της Μεγάλης Ρωσικής Εγκυκλοπαίδειας -τον διάδοχο της κύριας εγκυκλοπαίδειας της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αυτή, από κάθε άποψη, θα είναι αξιόπιστη πηγή πληροφοριών σε σύγχρονη μορφή», είπε τότε ο Putin.

Το 2015, η Ρωσία είχε μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στη ρώσικη έκδοση της Wikipedia εξαιτίας μιας καταχώρισης που περιλάμβανε πληροφορίες για την κάνναβη επικαλούμενη τη νομοθεσία που απαγορεύει τις ιστοσελίδες με περιεχόμενο που αφορά τα ναρκωτικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση