GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίστροφη μέτρηση για την αξιολόγηση υπουργών - Τι "σκανάρει" online ο Μητσοτάκης

Real time πρόσβαση στις επιδόσεις της κυβέρνησής του μέσα από τον υπολογιστή του έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ και λίγα 24ωρα το Μα...

Real time πρόσβαση στις επιδόσεις της κυβέρνησής του μέσα από τον υπολογιστή του έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ και λίγα 24ωρα το Μαξίμου και τα υπουργεία είναι σε online σύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ και ο Πρωθυπουργός ανά πάσα στιγμή παίρνει απαντήσεις στο ποιος αντέχει στους ρυθμούς του, ποιος καθυστερεί στις προτεραιότητες και γιατί και τελικά ποιο "γρανάζι" απειλεί να ξεκουρδίσει την κυβερνητική μηχανή.

Γι' αυτό και η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία του πρωθυπουργικού "ραντάρ" πάτησε αυτομάτως το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης για παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους πρώτους μήνες του 2020, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Όσο για το πώς εμφανίζεται το ΜΑΖΙ στο πρωθυπουργικό pc "η σύνδεση είναι οριζόντια και κάθετη" όπως λέει αρμόδια πηγή. Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να παρακολουθεί την πορεία μιας δράσης συνολικά αλλά και μεμονωμένα τις ενέργειες του αρμόδιου ή των συναρμόδιων υπουργών. Κάθε στρατηγική επιλογή "σπάει" σε τέσσερα στάδια: Στόχος- Δράση- Επιμέρους Έργο- Χρονοδιάγραμμα. Στον δρόμο των εντολών Μητσοτάκη είναι ό, τι εμφανίζεται με πράσινο χρώμα ενώ τα... προβλήματα ξεκινούν στα πορτοκαλί και κόκκινα "σημαιάκια". Σε τυχόν αρρυθμίες, την παρέμβαση σε πολιτικό επίπεδο κάνει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έχοντας κατά πληροφορίες προχωρήσει ήδη στα πρώτα alerts. Το διοικητικό σκέλος, δηλ. την τροφοδοσία του συστήματος με δεδομένα, τη συνεργασία των υπουργών κ.α. έχει αναλάβει ο Άκης Σκέρτσος, ενώ το τεχνικό κομμάτι ανήκει στον Πάνο Αλεξόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση