GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιώργος Φίλης: Είμαστε σε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία

«Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ δεν νομίζω ότι πρόκειται να φέρει κάποιου τύπου αποκλιμάκωση. Γίνετ...

«Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ δεν νομίζω ότι πρόκειται να φέρει κάποιου τύπου αποκλιμάκωση. Γίνεται κυρίως για επικοινωνιακούς σκοπούς διότι ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή έχει απασφαλίσει, λειτουργεί ωσάν να είναι η μοναδική δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο και προσπαθεί με τις μαξιμαλιστικές, προκλητικότατες πρωτοβουλίες που παίρνει να μας βάλει στη γωνία και να τρέχουμε εμείς ενώ θα έπρεπε να τρέχει αυτός», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου, ο καθηγητής Γεωπολιτικής και εκτελεστικός Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Μελετών "Ιωάννης Καποδίστριας", Γιώργος Φίλης.
Επίσης, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «αυτό που θα μπορούσε να κάνει η ελληνική πλευρά για να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν παίζει, έχουν παραβιαστεί πάρα πολλές κόκκινες γραμμές προ πολλού, είναι άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, άμεση σύγκλιση όλων των επιτροπών που έχουν να κάνουν με το υπουργείο Εξωτερικών και των διακομματικών Επιτροπών, με στόχο να υπάρξει μία κοινή τοποθέτηση, να υπάρξει υποβοήθηση στη σφυρηλάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και αυτοπεποίθησης. Να καταλάβει ο κ. Ερντογάν και οι Τούρκοι ότι εδώ δεν θα βρει απέναντί του μία κυβέρνηση αλλά τον ελληνικό λαό, να γίνουν όλες οι απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Καλά είναι όλα αυτά με το ΝΑΤΟ, να πούμε το θέμα μας, αλλά 40 χρόνια τώρα πηγαίνουμε τα θέματά μας με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του»
Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η μη επιτυχής αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων απ' όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας, έχει επιτείνει την άποψή μου (σ.σ ότι πάμε σε κλιμάκωση της έντασης). Τον Ερντογάν δεν τον ενδιαφέρει η διεθνής νομιμότητα ούτε τίποτα. Τον ενδιαφέρει να πιέσει την Ελλάδα, να εκβιάσει, να καταδείξει τη γύμνια του πολιτικού συστήματος, το οποίο δυστυχώς δεν είναι εκπαιδευμένο».
«Έχουμε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία. Ο υβριδικός πόλεμος έχει πολλές μορφές και το καταλαβαίνεις στο τέλος. Τα κάστρα πάντα αλώνονται εκ των έσω. Το πρώτο πράγμα που κάνεις, και δυστυχώς αυτό το έχουν κάνει οι δικοί μας, είναι η αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση στην οποία η Τουρκία θα πιέσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και κυρίως την ελληνική κοινωνία την οποία προσπαθεί να εκφοβίσει», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση