GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναδρομικά: "Κλειδί" η εισπραξιμότητα εισφορών και ληξιπρόθεσμων - Τι δήλωσε ο Μηταράκης

"Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να πληρώσει όποιο ποσό βγάλει η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά" τόνισε ο Νότης Μηταράκης μιλώ...

"Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να πληρώσει όποιο ποσό βγάλει η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά" τόνισε ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Νίκου Ρογκάκου και Γιώργου Χουδαλάκη.
Ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε για τη δίκη του Ιανουαρίου ότι "η δίκη στο ΣτΕ γίνεται μετά από αίτημα του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να υπάρχει μία απόφαση ξεκάθαρη. Σε οποιοδήποτε ποσό βγει η απόφαση είναι υποχρέωση της Πολιτείας να το πληρώσει. Αν είναι μεγάλο το ποσό σίγουρα είναι δημοσιονομικό θέμα και πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και για την είσπραξη των φετινών εισφορών και για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η βελτίωση αυτών των δύο θα μας βοηθήσουν τμηματικά για να δώσουμε τα χρήματα".
Σχετικά με τις συντάξεις ο κ. Μηταράκης είπε ότι " αναδρομικά από 4 Οκτωβρίου 2019 θα υπάρξουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις" και πρόσθεσε: "αυξήσεις θα δοθούν και στην κύρια σύνταξη στις περιπτώσεις όπου το ποσοστό αναπλήρωσης θα αυξηθεί διότι μετά την απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου δεν ήταν σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος. Όπως επίσης θα αυξηθούν και οι επικουρικές συντάξεις επειδή κρίθηκε ότι το πλαφόν που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν σύμφωνο με τις επιταγές του Συντάγματος διότι δεν είχε προηγηθεί αναλογιστική μελέτη. Ο στόχος μας είναι οι αυξήσεις να έρθουν σε ένα επίπεδο ώστε το ασφαλιστικό μας σύστημα να είναι σύμφωνο με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Το οποίο είπε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης πρέπει να τείνουν αν όχι να φτάσουν το 50% στις περιπτώσεις που είναι πάνω από 40-45 χρόνια εργασίας και να καταργηθεί το πλαφόν στις επικουρικές".
Για την επικουρική των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, το ΛΕΠΕΤΕ, ο κ. Μηταράκης είπε "υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτός ο νόμος αμφισβητείται στο ΣτΕ από την Εθνική όπως επίσης υπάρχει στον Άρειο Πάγο μια τελική δίκη μεταξύ ΛΕΠΕΤΕ και ΕΤΕ και από όσο γνωρίζω υπήρχε και μια άλλη δίκη μεταξύ ΕΤΕ και ΕΛΕΠΕΤΕ όπου η απόφαση ήταν υπέρ της τράπεζας. Έχουμε ένα πολύ αβέβαιο περιβάλλον, καθώς αν καταπέσει ο νόμος Πετρόπουλου και αν κερδίσει η ΕΤΕ θα βρεθούμε σε ένα αδιέξοδο και η επικουρική θα βρεθεί στον αέρα. Εμείς ως υπουργείο έχουμε προτείνει μια συμβιβαστική πρόταση και αν γίνει αποδεκτή τότε θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός και θα λυθεί επιτέλους το ζήτημα".
Τέλος, για την 13η σύνταξη, ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι "αυτό που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα προεκλογικό επίδομα, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων. Ήδη στον προϋπολογισμό του 2020 που θα ψηφιστεί την Τετάρτη υπάρχει αυτή η πρόβλεψη για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Είναι κάτι που θα ανακοινωθεί μέσα στο 2020 το πώς θα γίνει. Η πρόβλεψη είναι για 971 εκατ. ευρώ. Να μην προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί αυτό το θέμα. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο μηχανισμός του πώς θα δοθεί".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση