GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καιρίδης: Πρέπει να ενισχυθούν και να αυστηροποιηθούν οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ε.Ε στην Τουρκία

«Δεν είναι κάτι καινούριο, από το 2011 και μετά η Τουρκία αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου, έχει μία εκκεντρική ερμηνεία του...

«Δεν είναι κάτι καινούριο, από το 2011 και μετά η Τουρκία αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου, έχει μία εκκεντρική ερμηνεία του διεθνούς Δικαίου. Αυτό σε συνδυασμό με το περίφημο μνημόνιο που υπεγράφη με τη Λιβύη, αποτελεί μία περαιτέρω κλιμάκωση της τουρκικής πλευράς στον μεγάλο αγώνα που γίνεται στην ανατολική Μεσόγειο για τη χάραξη των θαλασσίων ζωνών», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης.
Ο κ. Καιρίδης, τόνισε ότι «η Τουρκία εκμεταλλεύεται την πολύ ρευστή και ασταθή κατάσταση στο εσωτερικό της Λιβύης, έχει στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης και σε αντάλλαγμα των χρημάτων και των όπλων εκμαιεύει από μία κυβέρνηση εξαιρετικά αδύναμη και σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, μία συμφωνία η οποία δεν έχει νομική ισχύ. Προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά, ενοχλείται πάρα πολύ από την πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια να πάει αμέσως στην Αίγυπτο και να έχει αυτού του υψηλού επιπέδου συνομιλίες. Υπάρχει μία διπλωματική μάχη».
«Κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, χρειάζεται ψυχραιμία. Η ελληνική διπλωματία έχει πάρει πρωτοβουλίες και σε διάφορα ζητήματα έφερε σε δύσκολη θέση την Τουρκία. Βεβαίως, και η Τουρκία παίζει το δικό της παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που ήρθε εδώ για να μείνει, δεν πρόκειται να λυθεί αύριο. Χρειάζεται υπομονή και μακροπρόθεσμη στρατηγική, να χρησιμοποιήσουμε όλες τις συμμαχίες που έχουμε», πρόσθεσε.
Επίσης, υποστήριξε ότι «είναι μία κλιμάκωση αλλά θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις σε αυτό το έργο. Το διεθνές Δίκαιο δεν ευνοεί καθόλου τις τουρκικές θέσεις».
Τέλος, ο κ. Καιρίδης εκτίμησε ότι «πρέπει να ενισχυθούν και να αυστηροποιηθούν οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ε.Ε στην Τουρκία», εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του ότι «εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το ΝΑΤΟ και τη συμμαχία και για το ρόλο της Αμερικής στην ανατολική Μεσόγειο».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση