GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ: Tουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο

Συνεχίζει η Άγκυρα τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο ένα ισραηλινό ερευνητικό πλοίο, το οποίο επρ...

Συνεχίζει η Άγκυρα τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο ένα ισραηλινό ερευνητικό πλοίο, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed.

Το περιστατικό, που συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, αποκάλυψε η Jerusalem Post και επιβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο από την κυπριακή ΑΟΖ. Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim της Ωκεανογραφικής και Λιμνολογικής Ερευνητικής Υπηρεσίας, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed, έπειτα από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε μήνυμα και οι Τούρκοι απαίτησαν από το πλοίο και τους ερευνητές να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή γιατί βρίσκονταν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ».

Το Τελ Αβίβ δεν προχώρησε ούτε σε διάβημα, ούτε έστειλε κάποια ναυτική ή αεροπορική βοήθεια στο ερευνητικό σκάφος του, το οποίο είχε λάβει άδεια από τις κυπριακές Αρχές.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση