GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το test drive του Ερντογάν στο πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε την Παρασκευή το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής. Σύμφωνα με τον Τού...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε την Παρασκευή το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο στόχος είναι η παραγωγή να φτάσει στα 175.000 αυτοκίνητα ετησίως και το συγκεκριμένο έργο παρουσιάστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ ως επίδειξη της αυξανόμενης οικονομικής ισχύος της χώρας.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε στην τελετή παρουσίασης πως η Τουρκία έχει ως στόχο όχι μόνο να κυριαρχήσει στην εγχώρια αγορά, αλλά και να «πουλήσει» στο εξωτερικό. «Ένα όνειρο της Τουρκίας γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως «όταν δούμε αυτό το αυτοκίνητο στους δρόμους όλου του κόσμου θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας».

Έπειτα από την ομιλία του Ερντογάν παρουσιάστηκαν ένα κόκκινο SUV και ένα γκρι sedan με το σήμα TOGG που προέρχεται από την κοινοπραξία που τα κατασκευάζει.

Τα νέα αυτοκίνητα θα τεθούν προς διάθεση στο κοινό το 2022 και η αυτοκινητοβιομηχανία θα λάβει κρατική στήριξη.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν πέντε μοντέλα θα δημιουργηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο να δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει 30.000 οχήματα έως το 2035.

Φυσικά, ο Ερντογάν ήταν και ο πρώτος που έκανε test drive οδηγώντας με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα, πάντως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρήστες των social media παρατήρησαν πως παρά την κίνηση του αυτοκινήτου η ένδειξη για την ταχύτητα παρέμενε στο μηδέν.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan #TürkiyeninOtomobili'ni test etti 🚘

Video ▶️ https://t.co/bawREys0VH pic.twitter.com/cz5c5OSlDA

— AKŞAM TV (@aksamwebtv) December 27, 2019

Πηγή ΦΩΤΟ: cinarinsesi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση