GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κτηματολόγιο: Τα 10 SOS για την Αθήνα - Πώς θα γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων χρήμα και ταλαιπωρία

Τα SOS που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων της Αθηνάς για να διασφαλίσουν την περιουσία τους προκειμένου να μην ταλαιπωρηθ...

Τα SOS που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων της Αθηνάς για να διασφαλίσουν την περιουσία τους προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν αλλά και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά παρουσιάζει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".
Σημειώνεται ότι η ανάρτηση του Κτηματολογίου της Αθήνας ξεκινά μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και αυτή θα διαρκέσει δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και 4 για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων μένουν στο εξωτερικό. Στη διάρκεια αυτής της φάσης, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν πως έχει καταγραφεί η περιουσία τους και αν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις.
Τα σημεία - κλειδιά
Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν τα εξής:
- Πρώτον: Να ελέγξουν αν τα στοιχεία τους είναι σωστά καταγεγραμμένα.
- Δεύτερον: Να δουν αν έχουν αποτυπωθεί στο κτηματολογικό απόσπασμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως είναι γραμμένα στο συμβόλαιο τα τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματος και τα χιλιοστά της ιδιοκτησίας τους επί του οικοπέδου.
-Τρίτον: Να τσεκάρουν αν είναι σωστά γραμμένος ο αριθμός του συμβολαίου και του πιστοποιητικού μεταγραφής, καθώς και τα στοιχεία του συμβολαιογράφου.
-Τέταρτον: Να ελέγξουν αν έχει καταγραφεί σωστά ο αριθμός της οριζόντιας ιδιοκτησίας.
-Πέμπτον: Να ελέγξουν εάν είναι σωστά καταγεγραμμένα τα ποσοστά των υπολοίπων ιδιοκτητών. Και αυτό διότι ό, τι δεν καταγράφεται στο Κτηματολόγιο χαρακτηρίζεται ως “αγνώστου ιδιοκτήτη “ και καταλήγει – ύστερα από χρόνια –στο Δημόσιο.
-Έκτον: Να δουν αν το οικόπεδο τους αποτυπώνεται σωστά στο κτηματολογικό απόσπασμα.
- Έβδομον: Να τσεκάρουν αν η διαφορά στο εμβαδόν του οικοπέδου που έχει καταγραφεί και αυτού που αναγράφεται στο συμβόλαιο είναι μέσα στο όρια της απόκλισης ( τα όρια καταγράφονται στο κάτω μέρος του κτηματολογικού αποσπάσματος).
-Όγδοον: Να δουν εάν είναι αριθμητικά σωστά καταγεγραμμένα τα δικαιώματα. Αυτό σημαίνει πως για π.χ 10 ιδιοκτησίες θα πρέπει να υπάρχουν 10 κωδικοί ιδιοκτησίας
- Ένατον: Να ελέγξουν αν υπάρχει αναφορά για δικαιώματα που απορρίφθηκαν εξαιτίας έλλειψης επαρκών στοιχείων που θεμελιώνουν δικαίωμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει αν επισκεφτούν το Κτηματολογικό Γραφείο προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα.
-Δέκατον: Να δουν στο ειδικό έντυπο (Α1) αν υπάρχουν παρατηρήσεις. Στην περίπτωση που υπάρχουν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κτηματογράφησης προκειμένου να προσκομίσουν τα έγγραφα που απαιτούνται . Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν έχουν πληρώσει το τέλος των 35 ευρώ.Και αυτό διότι όσοι δεν το έχουν καταβάλει δεν μπορούν να δουν τα κτηματολογικά αποσπάσματα.
Η διαδικασία
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων θα αποσταλούν προσωπικά emails. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα στον δήμο της Αθήνας θα πρέπει να μπουν στην ανάλογη εφαρμογή του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr) στο portal “ e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ “χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet για να δουν αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα.
Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα στοιχεία της ανάρτησης είτε μέσω κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιούν στις εφαρμογές Taxisnet, είτε αφού δημιουργήσουν (εάν δεν το έχουν ήδη κάνει) τον προσωπικό τους κωδικό και εισάγουν τα τρία κλειδιά που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσης τους ( Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας). Όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν τα πάνε καλά με τα ηλεκτρονικά θα μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών που λειτουργεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου επί της λεωφόρου Βεΐκου 137.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση